A folosit un TAMPON şi a murit la doar 13 ani

Mama adolescentei spune acum, la mai bine de un an, povestea fiicei sale, care a murit la doar 13 ani după ce a folosit un tampon.

RomaniaTV.net
28 oct. 2015, 14:13
A folosit un TAMPON şi a murit la doar 13 ani

Există atât de multe informaţii pe care trebuie să le acoperim atunci când discutăm cu fiicele noastre despre modul în care corpul lor se schimbă odată ce ajung la pubertate. Iar moartea unei tinere ne reaminteşte cât de important este să includem sindromul de şoc toxic (sau TSS – „toxic shock syndrome”) în aceste conversaţii.

Jemma-Louise Roberts era înotătoare. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care adolescenta a ales să folosească tampoane (intravaginale) pentru a ţine sub control ciclul ei menstrual, astfel încât să nu fie nevoită să facă o pauză de la antrenamente, o dată pe lună.

O femeie şi-a pierdut memoria de la un tampon

Tampoanele au beneficii clare pentru femeile şi fetele active, iar puţine dintre noi iau în considerare că există un risc – oricât de mic – ce se ascunde în spatele acestor produse.

Acest risc este TSS sau sindromul de şoc toxic, o complicaţie extrem de rară cauzată de o infecţie bacteriană care a fost legată de utilizarea tampoanelor intravaginale, printre alte lucruri. Jemma-Louise a făcut sindromul de şoc toxic şi a început să se simtă rău atunci când era în vacanţă.

Totul a început ca un diagnostic pentru o infecţie la stomac, dar în curând adolescenta a început să se simtă mult mai rău şi a fost nevoie să fie spitalizată. Abia în spital fata a fost diagnosticată cu sindromul de şoc toxic, iar la o săptămână după acel diagnostic, adolescenta activă a murit în urma unei sângerări fatale cauzată de o infecţie cu stafilococ.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.