ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. 14 candidaţi, în cursa pentru Cotroceni. Cine a RATAT intrarea în competiţie

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Marţi, 23 septembrie, a fost ziua în care s-a tras linia pentru candidaţii la alegerile prezidenţiale din noiembrie, fiind ultima zi de depunere a candidaturilor. 14 candidaţi şi-au depus dosarul la BEC şi vor intra în cursa pentru Cotroceni. Ioan Ghişe, care îşi anunţase intenţia de a candida ca independent, nu şi-a oficializat candidatura la BEC.

23 sept. 2014, 08:56
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. 14 candidaţi, în cursa pentru Cotroceni. Cine a RATAT intrarea în competiţie

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Candidaturile pentru alegerile prezidenţiale au fost depuse la Biroul Electoral Central (BEC) până marţi, ora 24,00, în cursă intrând 14 candidaţi.

Premierul Victor Ponta, candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, a fost primul care şi-a înregistrat, săptămâna trecută, dosarul la BEC.

Liberalul Klaus Iohannis, care va candida din partea Alianţei Creştin Liberale, şi-a depus candidatura sâmbătă, iar Monica Macovei, candidat independent, în cursul zilei de duminică.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Luni s-a înregistrat un val de depuneri de candidaturi: Elena Udrea (PMP), Călin Popescu-Tăriceanu (candidat independent), Dan Diaconescu (PP-DD) şi Kelemen Hunor (UDMR) au venit la BEC pentru a-şi oficializa candidatura.

Teodor Meleşcanu şi-a depus dosarul marţi dimineaţa. Fostul şef SIE a venit la BEC, la o zi după ce a demisionat din fruntea SIE.

Corneliu Vadim Tudor şi-a depus candidatura la Preşedinţie din partea Partidului România Mare, marţi, la Biroul Electoral Central (BEC). El a precizat că a strâns peste 200.000 de semnături.

Fostul deputat William Brînză şi-a depus şi el marţi candidatura la Preşedinţie din partea Partidului Ecologist Român marţi la Biroul Electoral Central. Ecologiştii au strâns 300.000 de semnături în sprijinul candidaturii lui William Brânză.

Szilagyi Zsolt, candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, şi-a depus, marţi, la BEC candidatura  la Preşedinţie. Szilagyi Zsolt a declarat că a depus 217.000 de semnături. „Suntem conştienţi de faptul că vom fi controlaţi la sânge”, a spus candidatul PPMT. 

Şi liderul partidului Prodemo, Mirel Mircea Amariţei, şi-a depus marţi candidatura la Preşedinţie. Mirel Mircea Amariţei a spus că nu îi este frică de niciun contracandidat şi că a strâns peste 200.000 de semnături.

În cursa pentru Cotroceni s-a înscris şi preşedintele Partidului Alternativa Socialistă (PAS), Constantin Rotaru. La scrutinul din 2009, Rotaru a obţinut peste 43.000 de voturi.

Gheorghe Funar a strâns şi el 230.000 de semnături şi şi-a depus candidatura la BEC la ora 21,00. 

Singurul care şi-a anunţat intenţia de a intra în cursa pentru Cotroceni şi nu şi-a depus dosarul la BEC este Ioan Ghişe (independent). 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Ioan Ghişe declara, marţi la prânz, că nu a strâns cele 200.000 de semnături pe care legea îl obligă să le aibă pentru a candida.

Depinde de ce mai vine din ţară. E încurcată, s-ar putea să nu se strîngă. Până acum sunt cam trei sferturi adunate„, a declarat Ghişe pentru RomaniaTV.net.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Campania electorală pentru primul tur de scrutin al prezidenţialelor începe pe 3 octombrie şi se va încheia pe 1 noiembrie, ora 7,00. Primul tur de scrutin va avea loc pe 2 noiembrie iar cel de-al doilea pe 16 noiembrie.