Arhitectul-şef al Primăriei Capitalei, despre autostrada suspendată a lui Oprescu: „A fost un slogan”

Potrivit arhitectului-şef al Primăriei Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, autostrada suspendată din Bucureşti, promisiunea lui Sorin Oprescu cu care a fost ales primar în 2008, nu va fi realizată.

04 feb. 2016, 17:00
Arhitectul-şef al Primăriei Capitalei, despre autostrada suspendată a lui Oprescu: „A fost un slogan”

Autostrada suspendată practic nu mai există. A fost un slogan, ca să spun asa. Există un proiect intocmit din zona Colentina până în Virtuții. Un proiect bine pregătit, care e în faza de studiu de fezabilitate. Din păcate, costurile sunt foarte mari„, a declarat arhitectul șef al Bucureștiului la Digi.

Întrebat dacă autostrada suspendată a fost un proiect SF, arhitectul șef a râs și a confirmat acest aspect.

Da. N-a fost niciodată, de fapt, suspendată. Şi acum e mai mult îngropată„, a spus Gheorghe Pătrașcu.

In campania electorala din 2008, Sorin Oprescu, candidat la primarie, promitea bucurestenilor ca va face in 2 ani o autostrada suspendata care va traversa Capitala de la Nord la Sud pentru a scapa urbea de traficul sufocant. Dupa ce a fost ales primar general, Oprescu a mutat proiectul autostradazii suspendate la sol, pe bd. Buzesti, unde se faceau lucrari de largire a strazii, pana la Vasile Parvan. Intrucat presa si electoratul nu au fost multumiti de aceasta varianta, dupa 4 ani de mandat Oprescu a prezentat alt proiect – inelul median al Capitalei – o sosea de 13,5 km, paralela cu inelul de cale ferata, intre Colentina si Lacul Morii. Acest proiect a fost aprobat de Consiliul General al municipiului Bucuresti in noiembrie 2013 si costa nu mai putin de 1,6 miliarde de euro. Intrucat este o suma colosala pentru bugetul Capitalei, Oprescu a declarat ca o va face cu investitori chinezi. Dupa noiembrie 2013 nu s-a mai auzit insa nimic de proiect.