Cristian Cioacă nu se lasă. Vrea să iasă mai repede din puşcărie. La ce tertip apelază fostul poliţist

Cristian Cioacă vrea să scape mai repede de puşcărie. Fostul poliţist a atacat la Tribunal decizia judecătorilor de a-i spori pedeapsa cu încă 3 ani pe motiv că i-a spart contul de e-mail al Elodiei Ghinescu. 

26 iul. 2016, 13:50
Cristian Cioacă nu se lasă. Vrea să iasă mai repede din puşcărie. La ce tertip apelază fostul poliţist

Cum a adunat deja două condamnări, magistraţii i-au adăugat fostului poliţist sporul de pedeapsă care îl nemulţumeşte acum pe Cristian Cioacă, astfel încât acesta vrea să scape măcar de acest spor, informează România TV.

Citeşte şi „Elodia” este vie, trăieşte în Costa Rica şi râde cu gura până la urechi FOTO

Conform procedurilor, magistraţii vor analiza cererea lui Cioacă pe data de 9 august, tot atunci când fostul soţ al Elodiei va primi şi decizia finală în cazul său. 

Găsit iniţial vinovat pentru moartea soţiei sale, Cristian Cioacă a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, însă în anul 2014 pedeapsa i-a fost redusă la 15 ani şi 8 luni de închisoare.

Între timp el a mai fost condamnat la 4 ani şi 4 luni pentru o altă infracţiune, fraude informatice, el folosind fără a avea dreptul mailurile şi conturile soţiei sale, Elodia Ghinescu, pentru a-şi şterge urmele din dosarul de omor. De curând, fostul poliţist a cerut contopirea celor două pedepse, demers obişnuit al condamnaţilor care speră să obţină pedepse mai blânde, potrivit legilor penale în vigoare.

Citeşte şi Noi dezvăluiri în cazul Cioacă-Elodia: Cum a fost UCISĂ avocata din Braşov

Cristian Cioacă a primit însă o pedepsă mai mare, respectiv un spor de 3 ani la pedepsa principală, ceea ce însemnă că fostul soţ al Elodiei Ghinescu va executa, în total, 18 ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Ulterior, Cioacă a dus trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai uşor. „Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş”, notează procurorii în rechizitoriu.