Xi Jinping are zilele numărate. E gata să-și dea demisia. Cine este favorit pentru funcția de președinte al Chinei

Din ce în ce mai multe informații cu privire la o posibilă înlăturare a lui Xi Jinping de la putere circulă în presa internațională. Oficialul de la Beijing ar urma să scos din schemă pe fondul restricțiilor anti-COVID-19, considerate aberante. 

13 mai 2022, 21:44
Xi Jinping are zilele numărate. E gata să-și dea demisia. Cine este favorit pentru funcția de președinte al Chinei

Xi Jinping ar urma să-și prezinte demisia, în urma presiunilor din partid. Informațiile au venit după o întrunire de săptămâna trecută a Comitetului permanent al Biroului Politic al Partidului, grupul de conducere colectiv care se află „la cârma” Chinei.

În locul lui Xi Jingping ar urma să vină la putere Li Keqiang, actualul premier, informează The Washington Times. Politicianul chinez este favorit să preia conducerea partidului, fiind susțintut de principalii pioni din umbra actualului președinte.

În cazul unei demisii a lui Xi Jinping, actualul președinte de la Beijing ar urma să nu fie arătat cu degetul de viitoarea administrație, scrie presa occidentală. Astfel, mișcarea politică s-ar realiza în baza unui „gentlemen’s agreement”. Mai mult, actualul lider suprem ar fi dat deja OK-ul pentru a părăsi funcția de conducere.

Îndepărtarea lui Xi Jinping ar fi, de fapt, o lovitură de stat, pe motivul impunerii restricțiilor severe din Shanghai și alte zone importante ale țării, sub pretextul planului utopic „Zero cazuri de COVID-19″.

 

Continuă teroarea în China, sub comanda lui Xi Jinping

 

Orașul Shanghai a intrat într-o carantină draconică acum mai bine de o lună, iar restricțiile din metropola cu 25 de milioane de locuitori sunt fără precedent.

Partidul Comunist a forțat unii cetățeni să elibereze propriile case, pentru a fi transformate în centre de carantină. De asemenea, animalele de companie au fost luate cu forța, introduse în saci, la grămadă, pentru a fi ucise, o măsură considerată anti-COVID de liderii politici din China.

În plus, imagini șocante au apărut pe internet, cu indivizi îmbrăcați în combinezoane, care bruschează și bat cetățenii. Bărbații în special sunt cei târâți pe asfalt, în timp ce femeile, șocate, țipă și plâng.

Printre măsurile incredibile implementate de Partidul Comunist din China se numără și colectarea și aruncarea alimentelor, „suspecte” de SARS-COV-2.