Yahoo închide conturile utilizatorilor care blochează reclamele

Gigantul Yahoo a stârnit nemulţumirea unora dintre utilizatorii săi din SUA după ce aceştia au descoperit că nu îşi mai puteau accesa conturile de email datorită faptului că şi-au instalat o aplicaţie care blochează reclamele.

25 nov. 2015, 11:38
Yahoo închide conturile utilizatorilor care blochează reclamele

Yahoo a declanşat un val de nemulţumire în această săptămână după ce s-a aflat că, în timp ce compania rula un „test”, utilizatorii săi care şi-au instalat pe browsere programe de blocare a reclamelor (ad-block-uri) nu au reuşit să îşi acceseze conturile de email timp de câteva zile, scrie epochtimes-romania.com.

Citeşte şi Cum dispari din căutările Google în câteva zeci de secunde

Conform unui articol publicat pe propria pagină de ştiri financiare a Yahoo, compania ia măsuri împotriva unora dintre utilizatorii săi americani care folosesc programe de blocare a reclamelor, testând o funcţie care împiedică aceşti utilizatori să îşi acceseze contul de email cât timp nu dezactivează acel program.

Într-o declaraţie făcută pe Endgadget – o platformă de ştiri în domeniul tehnologiei – un purtător de cuvânt al Yahoo a oferit doar acest răspuns: „La Yahoo, noi dezvoltăm şi testăm în continuu noi experienţe ale produsului nostru. Acesta este un test pe care îl rulăm pentru număr mic dintre utilizatorii noştri de email din SUA.”

Plângerile în legătură cu „testul” celor de Yahoo par să se limiteze la internauţii care folosesc Chrome sau Firefox. Utilizatorii care au folosit alte browsere şi-au putut accesa conturile de email de pe Yahoo, conform Deutsche Welle.

Citeşte şi Avantaje şi dezavantaje ale utilizării Yahoo! Mail

Yahoo se alătură unei liste tot mai mari de website-uri care se opun programelor de blocare a reclamelor din moment ce, susţine ele, depind de veniturile obţinute din publicitate pentru a-şi finanţa operaţiunile.

Utilizatorii de Internet care au încercat să acceseze website-ul ziarului Washington Post în luna septembrie, în timp ce foloseau ad-block-uri, au descoperit că nu puteau accesa paginile ziarului şi erau trimişi la o pagină de abonare sau li se cerea să îşi introducă adresa de email pentru a debloca articolul pe care doreau să îl citească.