Bilanţ OMS. Cel puţin 540 de morţi şi 1.700 răniţi în Yemen, începând din 19 martie

Cel puțin 540 de persoane au fost ucise și 1.700 rănite în Yemen începând din 19 martie, a anunțat marți, la Geneva, un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), relatează AFP.

07 apr. 2015, 10:54
Bilanţ OMS. Cel puţin 540 de morţi şi 1.700 răniţi în Yemen, începând din 19 martie

Acest bilanț datează din 6 aprilie, a declarat purtătorul de cuvânt Christian Lindmeier, în cursul unei conferințe de presă, potrivit Agerpres.

La rândul său, un purtător de cuvânt al UNICEF, Christophe Boulierac, a indicat că ‘cel puțin 74 de copii au fost uciși și 44 răniți după 26 martie’ în Yemen, dar organizația consideră că ‘numărul copiilor uciși este mult mai mare’.

Yemen: Al-Qaida a cucerit CARTIERUL GENERAL al ARMATEI din Moukalla. Vor să controleze tot oraşul

UNICEF estimează la 1 milion numărul de copii din Yemen care nu pot să meargă la școală. ‘Copiii ar trebui să primească o protecție imediată’, a subliniat Boulierac.

Peste 100.000 de persoane au fost strămutate din cauza violențelor ce afectează Yemenul, menționează UNICEF.

Cel puțin 18 persoane au fost ucise în timpul confruntărilor din cursul nopții de luni spre marți în sudul Yemenului, în special la Aden, între forțele loiale președintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi și rebelii șiiți houthi, potrivit unei surse militare yemenite.

Cetăţenii americani sunt chemaţi să plece din Yemen cu nave străine

Campania de atacuri aeriene lansată la 26 martie de Arabia Saudită și aliații săi arabi a încetinit avansul combatanților șiiți houthi, fideli fostului președinte Ali Abdallah Saleh și sprijiniți de Iran, care au cucerit o mare parte a Yemenului, inclusiv capitala Sanaa.