Yemen: Zeci de civili ucişi în raiduri ale coaliţiei arabe

Cel puțin 41 de 'civili' au fost uciși marți în lovituri aeriene ale coaliției conduse de Arabia Saudită asupra unei piețe din provincia Hajja, situată în nordul Yemenului și controlată de rebelii șiiți houthi, au anunțat salvatorii și o sursă tribală

15 mart. 2016, 20:14
Yemen: Zeci de civili ucişi în raiduri ale coaliţiei arabe

Un responsabil al unui spital gestionat de organizația franceză Medici fără Frontiere (MfF) a declarat că a primit la spital 41 de cadavre ale persoanelor ucise în aceste raiduri și 35 de răniți.

Potrivit unui responsabil al serviciilor sanitare, victimele sunt toate civile, printre care și copii, și ‘bilanțul ar putea crește’.

Responsabili locali și surse tribale au declarat pentru AFP că avioanele coaliției au desfășurat mai multe raiduri deasupra pieței din localitatea Moustaba.

Citeşte şi Un avion militar al Emiratelor Arabe Unite s-a prăbuşit în Yemen

Potrivit site-ului sabanews apropiat de rebeli, coaliția a lansat două lovituri asupra unei piețe și a unui restaurant din sector provocând moartea a 65 de persoane și rănirea altor 55.

Potrivit ONU, conflictul din Yemen s-a soldat cu peste 6.200 de morți, din care aproape jumătate sunt civili, de la începutul intervenției în martie 2015, a unei coaliții arabo-sunnite conduse de Arabia Saudită împotriva rebelilor șiiți houthi, care controlează capitala Sanaa și mari părți din nordul și vestul țării.