Yoga „fierbinte”: Un „guru” indian al celebrităţilor de la Hollywood îşi agresează sexual elevele

Fondatorul şcolii Bikram Yoga, indianul Bikram Choudhury adus în SUA de fostul preşedinte american Richard Nixon, a fost dat în judecată de către o elevă de la şcoala sa din Los Angeles care îl acuză că a agresat-o sexual şi a discriminat-o. Scandalul a scos la iveală faptul că printre elevele sale au figurat  Madonna şi Pippa Middleton, cumnata prinţului William, precum şi celebrităţi din lumea sportului şi de la Hollywood.

22 mart. 2013, 15:26

Cu şcoala sa de yoga, Bikram Yoga, pe care a înfiinţat-o la Los Angeles, indianul Bikram Choudhury, acum în vârstă de 67 de ani, a câştigat „o legiune de celebrităţi” înnebunite de conceptul „hot yoga”, dezvăluie tabloidul britanic Daily Mail. Acest brand vine de la faptul că yoghinul îşi instruieşte adepţii într-o sală imensă, unde temperatura urcă la 40 de grade Celsius, el purtând numai un slip de baie şi un microfon pentru a se face auzit de toţi cursanţii din sală.

Yoghinul a devenit milionar după ce a ajuns în Statele Unite, în 1973, la invitaţia preşedintelui de atunci, Richard Nixon, pentru a-i vindeca de flebita de care suferea. Încurajat şi de alţi suporteri faimoşi ca, de pildă, actriţa Shirley MacLaine, regimul său de fitness a devenit fenomen mondial, el deschizând nu mai puţin de 720 de şcoli de yoga în 220 de ţări din lume, scrie Daily Mail.

Citeşte şi: Yoga şi orgii sexuale pe vremea lui Ceaulşescu. Documentele secrete ale Securităţii

Multimilionarul Choudhury trăieşte acum la Hollywood, are o proprietate de lux şi se laudă cu un parc de 40 de maşini Rolls-Royce. El se crede a fi un Superman sau un Budha, iar uneori, chiar Iisus sau Elvis. 

Între celebrităţile care au contribuit la faima lui trecând prin şcoala sa de Yoga  se numără Michael Jackson, George Clooney, David Beckham, Madonna, dar şi cumnata prinţului William, Pippa Middleton, sora lui Kate Middleton, ducesa de Cambridge.

Dat în judeată de o cursantă pentru agresiuni sexuale

Acum, yoghinul primeşte un duş rece, pentru prima oară în „cariera” lui, pentru care s-a pregătit încă de când avea 4 ani. Sarah Baughn, în vârstă de 29 de ani, una dintre fostele sale cursante, îl acuză de agresiuni sexuale, hărţuire şi discriminare. Sarah a depus o plângere împotriva lui la un tribunal din Los Angeles.

Femeia era studentă când s-a înscris la şcoala yoghinului din Los Angeles, pentru a lua cursuri de Bikram Yoga. În 2005, Choudhury s-a apropiat pentru prima dată de ea. „Te cunosc dintr-o viaţă anterioară. Între noi doi există o legătură. E nemaipomenit. Nu vrei să facem din asta o prietenie?”, i-a spus el atunci cursantei lui.

Ea nu şi-a dat seama la început că yoghinul are alte intenţii cu ea. A aflat prima dată când a răstignit-o pe podea şi s-a trântit deasupra ei, presându-i trupul cu trupul lui şi făcându-i aluzii sexuale în şoaptă. Altă dată, a obligat-o să îl sărute în faţa tuturor.

Citeşte şi: Fotografie din arhivele MISA: Bivolaru în timp ce face sex cu o cursantă

Baughn a mai menţionat în plângerea ei alte două incidente între ea şi yoghin, prin care el a vrut să o angajeze în acte sexuale. Unul s-a petrecut de Ziua Recunoştinţei, când Choudhury a invitat-o la el acasă, în familia lui şi i-a spus că soţia lui, Rajashree este o … „stricată” şi că Baughn este cea care trebuie să îl salveze. „Nici nu ştii ce c…ă e nevastă-mea. Este îngrozitor pentru mine. Tu trebuie să mă salvezi”, i-a spus el atunci, după ce soţia lui urcase la etaj. Imediat după aceea, i-a pus mâna pe picior, s-a aplecat peste ea şi i-a vorbit despre sex, la ureche. S-a întors brusc, i-a cuprins corpul pe la spate şi şi-a frecat organul sexual de picioarele ei.

În 2008, Choudhury a molestat-o. A dus-o în biroul lui, a proptit-o în uşă şi a început să o sărute pe gât, pe piept şi pe faţă şi să îşi frece organmul genital de trupul ei. A reuşit şi atunci să scape.

Yoghinul nu a iertat-o însă pentru că nu i-a ascultat „poruncile” şi a „discriminat-o”. Ea spune acum că astfel ar fi împiedicat-o să îşi facă o carieră în yoga. Femeia nu a spus însă de ce nu a părăsit şcoala yoghnului după primul atac sexual al indianului şi a preferat să rămână acolo. Dar reporterii care au vrut să îi pună această întrebare nu au avut cui, pentru că femeia nu a răspuns la telefon.