Youtube atrage atenţia SENATULUI. Platforma ameninţă cu închiderea paginii instituţiei în urma mesajelor instigatoare ale Dianei Șoșoacă

Senatul e la un pas să rămână fără pagină de YouTube şi asta din cauza mesajelor care instigă la nepurtarea măștii transmise de Diana Șoșoacă.

13 apr. 2021, 18:18
Youtube atrage atenţia SENATULUI. Platforma ameninţă cu închiderea paginii instituţiei în urma mesajelor instigatoare ale Dianei Șoșoacă

Youtube atrage atenţia SENATULUI. Anunțul a fost făcut de preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Iulia Scântei, care a precizat că instituția a primit avertisment din partea canalului, în urma scandalului de marți.

Youtube atrage atenţia SENATULUI. Platforma ameninţă cu închiderea paginii instituţiei în urma mesajelor instigatoare ale Dianei Șoșoacă

”Pagina YouTube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii. (…) Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului. A fost un termen scurt, acordat de ei, cu titlu de preaviz. S-a explicat şi motivul pentru care vor fi şterse şi că repetarea postării pe canalul YouTube a acestor mesaje video, care instigă la nepurtarea măştii, vor fi interzise cu desăvârşire, inclusiv pagina Senatului, dacă nu se va conforma”, a precizat Iulia Scântei.

Marţi, Comisia juridică a Senatului a suspendat dezbaterea sesizării prin care liberalii solicitau analizarea ”derapajelor” de comportament ale senatoarei Dianei Șoșoacă după ce aceasta s-a prezentat fără mască de protecție neconformă.

Diana Șoșoacă a făcut primele declarații după scandalul din Parlament. Senatoarea a spus că vrea să-și ia permis de port-armă și că va solicita pază non-stop.

„În acest context îmi voi lua inclusiv permis de port-armă şi o să solicit pază non-stop, dacă inclusiv în Parlamentul României eşti bătut ca senator. România nu e stat de drept. În România s-a instaurat dictatura. Păi în Rusia e mai multă democraţie decât în România de o mie de ori. Şi în China e democraţie”, spune Diana Şoşoacă.

Diana Şoşoacă a chemat marţi poliţia la Parlament, după ce a avut schimburi de replici cu preşedinta Comisiei juridice a Senatului, Iuliana Scântei, unde aceasta trebuia să fie audiată înainte de a fi sancţionată pentru comportamentul în Senat, la propunerea PNL.

Scandalul a început de la faptul că Scântei i-a cerut acesteia să poarte mască de protecţie. Ulterior Şoşoacă a sunat la 112 după ce nu a fost lăsată în sală, susţinând că a fost „bruscată şi lovită”. Ea a precizat că va face plângere penală împotriva Laurei Scântei dar şi a câtorva angajaţi ai Senatului.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, judecată în Senat pentru nepurtarea măştii. „Arătaţi-mi articolul care spune cum să arate o mască!”. Şoşoacă a sunat la 112