YouTube va plăti în SUA o penalizare de 170 de milioane de dolari pentru că a colectat date de la copii

Publicat: Joi, 05 Septembrie 2019 08:23 // Actualizat: Joi, 05 Septembrie 2019 08:23 // Sursa: romaniatv.net

Google, parte a grupului Alphabet, şi divizia sa YouTube vor plăti o penalizare de 170 de milioane de dolari pentru a închide o investigaţie legată de încălcarea legii federale referitoare la colectarea de informaţii personale de la copii, a anunţat miercuri Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) din Statele Unite, transmite Reuters.

Foto: variety.com

YouTube a fost acuzată că a urmărit utilizatorii canalelor pentru copii utilizând cookies fără acordul părinţilor, pentru a obţine milioane de dolari prin intermediul publicităţii ţintite, scrie news.ro.

Acordul convenit miercuri cu FTC şi cu biroul procurorului general din New York, care vor primi 34 de milioane de dolari, este cel mai mare de la adoptarea unei legi care interzice colectarea de informaţii despre copiii cu vârste de până la 13 ani, intrată în vigoare în 1998. Legea a fost revizuită în 2013 pentru a include cookies, care sunt folosite pentru a urmări obiceiurile utilizatorilor de internet.

Citeşte şi Google plăteşte 200 de mlioane de dolari pentru o investigaţie privind securitatea datelor copiilor pe YouTube

Suma este însă mică faţă de veniturile companiei. Alphabet, care generează circa 85% din venituri din vânzările de spaţiu publicitar şi tehnologie pentru publicitate, a raportat în iulie venituri aferente trimestrului doi în valoare de 38,9 miliarde de dolari.

YouTube a anunţat miercuri, într-un comunicat, că în patru luni va începe să trateze datele colectate de la persoanele care vizionează conţinut pentru copii ca şi cum ar fi ale unor copii.

"Asta înseamnă că vom limita colectarea de date şi utilizarea de video-uri făcute de copii doar la ceea ce avem nevoie pentru susţinerea serviciului, a anunţat YouTube pe blogul său.

La sfârşitul lunii august, YouTube a anunţat că va lansa YouTube Kids, cu categorii separate pentru copii, în funcţie de vârstele acestora, şi pentru a exclude video-urile nepotrivite. În plus, serviciul nu va avea ca scop obţinerea de venituri din publicitate.

YouTube permite companiilor să creeze canale, care includ publicitate care creează veniturilor atât pentru companie cât şi pentru YouTube.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
SUA Youtube Youtube amenda youtube copii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H