Ce s-a descoperit în băuturile de la Starbucks şi Costa. Cele două lanţuri de cafenele s-au angajat să ia măsuri

Ca urmare a publicării unui raport al unei asociații britanice care a descoperit un nivel de zahăr "periculos" de mare în unele băuturi calde aromatizate, lanţurile de cafenele Starbucks și Costa s-au angajat să servească băuturi mai sănătoase.

18 feb. 2016, 09:57
Ce s-a descoperit în băuturile de la Starbucks şi Costa. Cele două lanţuri de cafenele s-au angajat să ia măsuri

Dintre cele 131 de băuturi analizate de asociația Action on Sugar, 98% meritau să poarte eticheta roșie ce corespunde în Marea Britanie recomandării de a reduce consumul la aceste produse.

Lanțul american Starbucks servește o băutură în format mare pe bază de fructe din struguri sau portocale și scorțișoară la care adaugă 25 de lingurițe de zahăr, a denunțat asociația, adăugând: „Deloc surprinzător că avem cea mai mare rată de obezitate din Europa”.

Un purtător de cuvânt al Starbucks a declarat că lanțul s-a angajat anul acesta să „reducă zahărul adăugat în băuturile îmbogățite, cu peste 25% până la sfârșitul anului 2020”. „Vom oferi o gamă de produse light„, a precizat el.

La rândul său, Kerry Parkin, responsabilul de comunicare la Costa, a declarat că s-au luat măsuri importante pentru a reduce conținutul în zahăr și se va acționa în continuare pentru ameliorarea echilibrului nutrițional al produselor lanțului.

În pofida acestor angajamente, Kawther Hashem, cercetător al asociației Action on Sugar, a lansat un nou apel la aceste companii să acționeze „imediat” pentru a reduce cantitatea de zahăr utilizată și mai ales să renunțe la vânzarea băuturilor în format XXL.