ZAHĂR sau ASPARTAM: Iată care este mai SĂNĂTOS

Publicat: Luni, 27 Aprilie 2015 15:20 // Actualizat: Luni, 27 Aprilie 2015 15:23 // Sursa: romaniatv.net

Un studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism arată că zahărul este mai eficient în reducerea hormonilor de stres decât aspartamul, un îndulcitor folosit în milioane de produse.

Foto: digitaljournal.com

Timp de 12 zile, cercetătoii au observat băuturile pe care le-au consumat 19 femei, voluntarele studiului. În timpul studiului, 8 femei au consumat 3 băuturi pe zi care erau îndulcite cu aspartam și restul au băut sucuri care aveau la bază 25% zahăr, scrie doctorulzilei.ro.

Citeşte şi Cel mai bun înlocuitor al zaharului

Cercetătorii au măsurat cantitatea de cortizol din saliva participantelor înainte și după experiment și au crescut nivelul hormonilor de stres cu ajutorul unor teste de aritmetică făcute special imposibil de rezolvat.

În testările de dinainte de dietă, grupul nu avea diferențe semnificative în ceea ce privește nivelul hormonilor de stres. După aceea, cu toate astea, nivelul cortizolului era mai scăzut în grupul celor care beau băuturi cu zahăr natural. Scanările la RMN au arătat că în regiunea hipocampusului(aceea care controlează frica și stresul) s-a detectat activitate în grupul celor care au consumat zahăr și o activitate scăzută în grupul celor care au folosit aspartam.

Cu toate că autorii studiului nu spun că zahărul ar trebui folosit ca un aliment de reducere al stresului, concluziile sugerează că oamenii care sunt stresați înclină să consume mai mult zahăr și să dezvolte mai multe boli legate de greutate.

Citeşte şi Alimente SĂNĂTOASE care ascund cantităţi uriaşe de ZAHĂR

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aspartam cercetători sănătate studiu zahăr
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 apr 15:54
...reducerea hormonilor de stres decât aspartamul, un îndulcitor folosit în milioane de produse. Citește mai departe…   ...
27 apr 15:42
...de stres decât aspartamul, un îndulcitor folosit în milioane de produse. Citește mai departe… Citeste mai departe: ZAHĂR sau ASPARTAM: Iată care este mai SĂNĂTOS ...
27 apr 15:31
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H