Zâmbetul ironic al unei celule canceroase – FOTO

Chipul lui Iisus Hristos a fost văzut în zeci de locuri inedite, de la o felie de pâine prăjită până la o şosetă murdară sau o pată de igrasie. Figuri de demoni apar în nori sau în flăcări, iar exemple de acest gen pot continua. Nu s-a mai întâmplat însă până acum ca o tumoare să zâmbească celor care o analizează.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 15:28

O imagine inedită a fost dată publicităţii de cei de la Westmead Millenium Institute for Medical Research, din Sydney. Cercetătorii australieni au rămas cu gura căscată când o proteină care declanşează cancerul, dar produsă de această dată în laborator, le-a zâmbit, pur şi simplu.

Proteina a fost creată în urmă cu 12 ani, pentru a-i fi studiat traseul către nucleul celulelor, unde declanşează, practic, cancerul. Studiul are menirea de a înţelege cum se produce îmbolnăvirea de cancer, pentru a se găsi, astfel, soluţii de combatere a maladiei. Dar experimentul le-a dat cercetătorilor mai mult decât s-ar fi aşteptat, când o figură zâmbitoare, „smiley face”, cum mai este numită, a început să se contureze în imaginea obţinută la microscop a proteinei cancerului.

Acest lucru s-a întâmplat undeva în faza primară a cercetărilor, iar zâmbetul a rămas acolo până astăzi. Pentru că cercetarea unei astfel de proteine „poate deveni foarte plictisitoare”, după cum spune profesorul Beric Henderson, echipa de specialişti a căutat şi semnificaţiile acestui zâmbet. „Unii ar spune că râde de noi, dar eu prefer să cred că ne provoacă”, a subliniat profesorul Henderson, cel care conduce cercetarea.