Zăpada are efecte bune pentru agricultori, dar şi pentru Hidroelectrica

Zăpada nu este un blestem pentru toată lumea! Pentru unii înseamnă chiar aur curat. Agricultorii se bucură că zăpezile de acum se vor transforma în apă la primăvară, iar recoltele vor fi bogate. De asemenea, Hidroelectrica speră că va produce mai multă energie din martie, după ce luni la rând a suferit din cauza secetei.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 10:43
Zăpada are efecte bune pentru agricultori, dar şi pentru Hidroelectrica

După producţia agricolă record de anul trecut, mulţi fermieri se temeau că, de data asta, recoltele vor fi compromise din cauza secetei din ultimele luni. Acum, zăpezile le-au redat optimismul.

Un alt sector greu încercat în ultimele luni, cel hidroenergetic, ar putea fi revigorat de troienele de zăpadă. În prezent, Hidroelectrica produce doar o cincime din cât producea într-o perioadă normală.

„Estimăm că e posibil ca, dacă vremea se modifică în sensul că: cresc temperaturile, dacă apar precipitaţii sub formă de ploaie, e posibil ca în luna martie să crească debitele pe râurile interioare şi implicit şi producţia în centralele hidroelectrice”, a declarat Dragoş Zachia, director general Hidroelectrica.

Hidroelectrica promite că va vinde producţia suplimentară de energie pe piaţă şi nu o va oferi la preţuri preferenţiale „băieţilor deştepţi”.


loading...