Zapadă de doi metri pe Transalpina. Autoritățile au intervenit pentru dezăpezire

Imaginile momentului vin acum din Gorj. Zapadă de doi metri pe Transalpina. Autoritățile au intervenit pentru dezăpezire, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
30 apr. 2020, 13:00

Prognoza vremii în intervalul 30.04.2020 ora 21 – 04.05.2020 ora 21
Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special după orele amiezelor și seara, când pe arii relativ extinse se vor semnala averse de ploaie ce pot avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce trecător pot lua și aspect de vijelie și izolat vor fi condiții de grindină. Local cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp. Spre sfârșitul intervalului vremea se va răci, iar la peste 1800 m precipitațiile vor fi mixte, ninsoare pe creste. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare din sector predominant sud-vestic și vestic, ce vor depăși pe creste viteze de 50-60 km/h.

 

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general instabilă și caldă pentru această dată, cu precădere în regiunile extracarpatice. În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de deal și de munte, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat după orele amiezii, când vor fi înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor putea lua și aspect de vijelie. În celelalte regiuni astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, mai ales după-amiaza și seara. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 și 26 de grade, iar cele minime între 6 și 14 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Instabilitatea atmosferică se va menține ridicată în cea mai mare parte a țării și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 25…30 l/mp și va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 și 25 de grade, iar cele minime se vor încadra între 5 și 13 grade. 

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi în general instabilă. În jumătatea de est a ţării şi în zona montană vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; pe spaţii mici vor fi vijelii şi căderi de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi pe alocuri 15 l/mp şi izolat 25…30 l/mp. Astfel de fenomene, dar de intensitate mai mică se vor semnala local şi în nord-vestul teritoriului şi pe spaţii mici în sud-vest, iar intensificări ale vântului vor fi în special în sudul Olteniei. În zona montană, la altitudini mari, se vor semnala şi averse de măzăriche, lapoviţă sau ninsoare. Temperatura aerului va avea valori în jurul celor normale în prima decadă a lunii mai, cu maxime ce se vor încadra între 15 și 23 de grade, uşor mai ridicate în Oltenia şi minime între 4 și 12 grade.