Zăvoranu intră în război cu Patriarhul Daniel

Biserica Ortodoxă Română nu mai vrea ca preoţii săi să mai ţină slujbe de înmormântare pentru decedaţii care sunt îngropaţi în cimitirele private, susţine Libertatea. Astfel, BOR a intrat în conflict direct cu Mărioara Zăvoranu, care deţine un cimitir şi care spune că mai repede renunţă la afacere decât să se supună bisericii.

RomaniaTV.net
20 aug. 2012, 08:41
Zăvoranu intră în război cu Patriarhul Daniel

„Moartea”, înseamnă o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro pe an, cifra reprezentând profitul firmelor de pompe funebre şi a cimitirelor private. Patriarhul Daniel vrea să aibă monopol pe tot ce înseamnă „moarte”, potrivit libertatea.ro.

Astfel, se pare că a fost înfiinţat un Departament al Cimitirelor, care va controla orice mişcare a privaţilor care păstoresc drumul spre veşnicie. Adică, preoţii nu vor mai îngropa morţii în cimitire private şi vor lua naştere cât mai multe firme de pompe funebre ale BOR.

Când a prins de veste Mărioara Zăvoranu despre măsurile BOR s-a făcut foc şi pară.

„Este prima oară când aud despre asta. Habar nu aveam. În cazul în care vor să închidă cimitirele private, Primăria ar trebui să mă despăgubească, pentru că eu am cumpărat terenul de la ea. Şi ce or să-mi facă, or să-mi ia morţii din groapă? Nu mă mai miră nimic în ţara asta. Ceea ce mă revoltă e că Biserica vrea să mă taxeze în plus, şi cu atâtea dări la stat, pe care le plătesc în momentul de faţă, nu mai rămân cu mare lucru. Şi oricum nu mai am multe locuri libere, aşa că pot până la urmă să şi renunţ la această afacere”, a spus Mărioara Zăvoranu.