Zborul lui Nancy Pelosi în Taiwan, cel mai urmărit din istoria site-ului Flightradar24. Aterizarea de la Taipei a fost văzută în direct de 708.000 de persoane

Zborul care a adus-o pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor americane Nancy Pelosi în Taiwan marţi a fost cel mai urmărit zbor din istoria site-ului Flightradar24, potrivit acestui site de urmărire a zborurilor.

02 aug. 2022, 23:34
Zborul lui Nancy Pelosi în Taiwan, cel mai urmărit din istoria site-ului Flightradar24. Aterizarea de la Taipei a fost văzută în direct de 708.000 de persoane

„La momentul în care a aterizat la Taipei, (zborul) SPAR19 era observat de peste 708.000 persoane, în lume, ceea ce face din el cel mai urmărit zbor în direct din istoria Flightradar24”, anunţă într-un comunicat serviciul online. Avionul militar la bordul căruia călătoreşte era urmărit, după ce a decolat de la Kuala Lumpur, de 200.000 de persoane în timp ce survola Indonezia, iar acest număr ”a continuat să crească pe măsură ce aeronava se apropia de Taiwan”, scrie site-ul.

Acest ”interes fără precedent şi continuu faţă de acest zbor a cântărit greu asupra infrastructurii Flightradar24”, continuă serviciul. Echipele sale tehnice s-au mobilizat, însă, ”din nefericire, dat fiind volumul de utilizatori, a fost necesar să ne activăm sala de aşteptare, care limitează timpul de acces al neabonaţilor”, precizează site-ul. Versiunea normală a fost reinstalată după atrerizarea politicienei americane.

Citeşte şi Ambasadorul american în China, convocat de urgenţă, în miez de noapte, la Ministerul de Externe de la Beijing. „SUA a distorsionat, falsificat şi sabotat continuu principiul unei singure Chine”

Nancy Pelosi efectuează o vizită controversată în Taiwan, care ar putea tensiona şi mai mult relaţiile Chinei cu Statele Unite, deoarece Beijingul îşi revendică suveranitatea acestei insule.

Vizita delegaţiei noastre parlamentare în Taiwan demonstrează susţinerea necondiţionată a Americii faţă de democraţia vibrantă a Taiwanului”, a transmis Pelosi într-un comunicat imediat după sosire.

Ministerul chinez de Externe a denunţat o ”gravă încălcare” a angajamentelor americane faţă de China, care ”atige grav pacea şi stabilitatea” regionale.

Pelosi este demnitarul americană de cel mai înalt rang care vizitează insula în ultimii 25 de ani.

Citeşte şi China răspunde agresiv la vizita lui Nancy Pelosi la Taipei. A trimis avioane de luptă peste strâmtoarea Taiwan şi înconjoară insula sub pretextul unor exerciţii militare