Zborul MH17: 251 din cele 298 de victime au fost identificate

Experţi în medicină legală au identificat 251 de victime din cele 298 de persoane decedate în urma prăbuşirii în estul Ucrainei a avionului companiei Malaysia Airlines, după ce 26 de noi victime au fost identificate în această săptămână, a anunţat vineri Ministerul olandez al Justiţiei.

RomaniaTV.net
26 sept. 2014, 18:03
Zborul MH17: 251 din cele 298 de victime au fost identificate

„Printre aceste 26 de victime, 19 erau de naţionalitate olandeză şi şapte aveau altă naţionalitate”, a indicat ministerul, potrivit unui comunicat.

„Apropiaţii victimelor au fost informaţi”, a adăugat ministerul, subliniind că cetăţenia victimelor care nu sunt olandezi va fi făcută publică numai la cererea ambasadelor ţărilor vizate.

Avionul Boeing al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur, a explodat în zbor la 17 iulie, fiind doborât de o rachetă deasupra estului Ucrainei. Avionul transporta 298 de persoane, între care 193 cetăţeni olandezi.

Este posibil ca unele dintre victime să nu poată fi niciodată identificate, deoarece căutarea resturilor umane la locul accidentului a fost întreruptă în urma luptelor din acest sector între armata ucraineană şi insurgenţii proruşi.