Zborul MH17: Experţii malaezieni NU pot AJUNGE la locul în care s-a produs catastrofa

Echipa de 30 de experţi malaezieni se află în continuare la Kiev şi nu se poate deplasa la locul prăbuşirii avionului Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, la 17 iulie, cu 298 de persoane la bord, în estul Ucrainei, din raţiuni de securitate, a declarat ministrul malaezian de interne Ahmad Zahid Hamidi.

11 sept. 2014, 09:53
Zborul MH17: Experţii malaezieni NU pot AJUNGE la locul în care s-a produs catastrofa

‘Aşteptăm un moment potrivit pentru reluarea cercetărilor, dar acestea ar trebui reîncepute cât mai repede posibil, deoarece odată cu schimbarea vremii operaţiunea se va complica – o parte a dovezilor riscă să fie acoperite de un strat de zăpadă’, a atras atenţia ministrul malaezian.

Experţii internaţionali mai au la dispoziţie cel mult 45 de zile pentru a-şi continua cercetările la locul producerii tragediei în apropiere de Doneţk, estul Ucrainei, a estimat el.

Citeşte şi Ucraina: Explozii puternice lângă locul unde s-a prăbuşit avionul malaiezian

Principala cauză care împiedică experţii să se deplaseze în zona prăbuşirii Boeing 777 este securitatea precară în regiune, în pofida armistiţiului instituit vinerea trecută între armata ucrainean şi rebeli, a explicat ministrul malaezian.

Citeşte şi ŞOCANT: CIA denunţă o ÎNŢELEGERE pentru ascunderea CAUZEI REALE a prăbuşirii avionului malaezian

Activităţile de căutare în acest perimetru au durat mai puţin de o săptămână. La 6 august a.c., echipa de experţi internaţionali a decis să-şi suspende activitatea din motive de securitate.

Citeşte şi ŞOCANT: Noi RĂMĂŞIŢE UMANE descoperite pe locul prăbuşirii avionului malaezian în Ucraina

Potrivit unui alt oficial malaezian, experţii au cercetat mai puţin de jumătate din suprafaţa zonei şi nu au reuşit ‘să ia niciun fel de fragmente de la locul prăbuşirii avionului’.

Un raport preliminar cu privire la cauzele acestei tragedii, publicat marţi de Olanda, ţară care a pierdut 193 de cetăţeni în urma catastrofei din estul Ucrainei, afirmă că avionul a fost doborât în zbor de un ‘număr mare de proiectile cu mare viteză’ care au dezmembrat ‘în bucăţi’ aparatul. Un raport complet este aşteptat anul viitor.