Zborul MH17: Nu toate corpurile victimelor ar putea fi găsite, afirmă şeful diplomaţiei olandeze

Ministrul de externe olandez Bert Koenders a declarat sâmbătă că este posibil ca nu toate corpurile victimelor catastrofei zborului MH17 să fie găsite, transmite AFP.

08 nov. 2014, 12:36
Zborul MH17: Nu toate corpurile victimelor ar putea fi găsite, afirmă şeful diplomaţiei olandeze

”Nu se poate spune astăzi cu certitudine când şi dacă vom putea recupera corpurile ultimelor nouă victime, dar vom face tot posibilul în acest sens”, a spus şeful diplomaţiei olandeze.

Olanda a fost însărcinată cu identificarea victimelor precum şi cu ancheta privind cauzele acestei drame. Anchetatorii olandezi au recuperat la finalul lunii trecute noi rămăşiţe pământeşti de la locul catastrofei.

Citeşte şi Ipoteză INCREDIBILĂ în cazul prăbuşirii zborului MH17. Ce a dezvăluit procurorul-şef olandez

Un avion Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, care zbura pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la 17 iulie în apropiere de Doneţk, într-o zonă controlată de rebelii separatişti proruşi, fiind doborât de o rachetă sol-aer. Toţi cei 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa în această tragedie.

Ucraina a atribuit atacul insurgenţilor separatişti susţinuţi de Moscova, în timp ce Rusia a sugerat că avionul a fost doborât de armata ucraineană. Într-un raport recent, Serviciul german de Informaţii Externe (BND) susţine că avionul malaezian a fost doborât de rebeli cu un sistem de rachete BUK, sustras de la o bază a armatei ucrainene.

Olanda a fost însărcinată cu identificarea victimelor precum şi cu ancheta privind cauzele acestei drame. Anchetatorii olandezi au recuperat săptămâna trecută noi rămăşiţe pământeşti de la locul catastrofei.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie: Cum a fost doborât avionul cu 298 de pasageri din Ucraina