Zborul MH17: Olandezii nu au publicat raportul despre prăbuşirea avionului înainte de a-l prezenta

Raportul cu privire la cauzele tehnice ale prăbuşirii avionului, care va fi prezentat în data de 15 august a fost elaborat de Consiluil olandez de Securitate, însă acesta nu a fost publicat.

RomaniaTV.net
22 iul. 2015, 20:49
Zborul MH17: Olandezii nu au publicat raportul despre prăbuşirea avionului înainte de a-l prezenta

Olanda va prezenta un raport despre prăbuşirea aeronavei MH17 în Ucraina, într-o şedinţă restrânsă, pe 10 august, potrivit ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei, Olena Zerkal.

„Grupul de lucru trebuie să se întrunească pe data de 10 august în conformitate cu Anexa 13 a Convenţiei Internaţionale privind Aviaţia Civilă. Olanda va prezenta raportul la şedinţa de lucru”, a declarat Zerkal marţi, pentru Interfax. Raportul va fi discutat doar în cadrul acestei reuniuni şi nu va fi publicat, întrucât şedinţa se va ţine cu uşile închise, după cum a adăugat aceasta.

Raportul se va referi la cauzele tehnice ale prăbuşirii avionului şi a fost elaborat de Consiluil olandez de Securitate.

Asupra acestui raport s-au iscat suspiciuni, după ce purtătorul de cuvânt al Consiliului, Sara Vernooij, a negat într-un interviu acordat agenţiei Interfax că raportul final despre prăbuşirea avionului MH17 va fi publicat pe data de 10 august, organismul plănuind să îl dea publicităţii în luna octombrie.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines efectua o cursă de la Amsterdam către Kuala Lumpur când s-a prăbuşit la 17 iulie 2014 în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, fiind doborât de o rachetă, cel mai probabil rusească, lansată de rebelii proruşi, deasupra Ucrainei. Toţi cei 283 de pasageri şi cei 15 membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa.