Zborul MH370: Autorităţile anunţă sistarea căutărilor după ce nu s-a reuşit localizarea avionului

Căutările submarine pentru găsirea avionului Boeing 777 ce efectua zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines, dispărut în 2014, au fost sistate după ce operațiunile nu au reușit localizarea aparatului în sudul Oceanului Indian, au anunţat autoritățile malaeziene, australiene și chineze.

RomaniaTV.net
17 ian. 2017, 09:22
Zborul MH370: Autorităţile anunţă sistarea căutărilor după ce nu s-a reuşit localizarea avionului

Zborul cu indicativul MH370 al Malaysia Airlines a dispărut în ziua de 8 martie 2014, în sudul Oceanului Indian, la scurt timp după decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinația Beijing, având la bord 239 de persoane, majoritatea cetățeni chinezi.

‘În pofida tuturor eforturilor, ajutate de cele mai bune mijloace științifice disponibile (…) căutările nu au fost în măsură să localizeze aeronava’, în zona de 120.000 km2 în care s-au desfășurat, au indicat autoritățile din cele trei state implicate.

Ultima navă implicată în operațiuni a părăsit zona marți, după încheierea căutărilor pe fundul Oceanului Indian.

Malaezia, Australia și China au convenit în luna iulie să suspende căutările în cazul în care avionul nu va fi localizat sau nu vor fi găsite noi dovezi în urma operațiunilor de căutare.

Australia a respins luna trecută o recomandare a investigatorilor de mutare a căutărilor mai la nord, explicând că nu există dovezi care să sprijine această idee.

Singurele trei fragmente confirmate ca provenind de la aparatul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines au fost găsite pe plaje din Mauritius, insula franceză Réunion și pe o insulă din largul coastelor Tanzaniei. Despre alte 30 de fragmente găsite în aceleași locuri, dar și pe plaje din Mozambic, Tanzania și Africa de Sud, se crede că ar putea proveni de la aeronava Boeing.