Zborul MH370: Copilotul ar fi încercat să dea un telefon chiar înainte ca avionul să dispară de pe radar

Copilotul zborului MH370 ar fi încercat să trimită un apel de pe telefonul său mobil, chiar înainte de dispariţia avionului de pe ecranul radarelor, a anunţat sâmbătă un cotidian malaezian care citează surse din cadrul anchetei, conform AFP, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
12 apr. 2014, 11:54
Zborul MH370: Copilotul ar fi încercat să dea un telefon chiar înainte ca avionul să dispară de pe radar

Apelul a fost însă pierdut pentru că aparatul de zbor a ieşit rapid din raza de acoperire’. apelului.

Conform unei alte surse, telefonul mobil al copilotului Fariq Abdul Hamid a fost ‘reconectat’ la reţea, fără a oferi drept sigură informaţia cu privire la încercarea de a apela un număr de telefon de la bordul avionului dispărut la 8 martie.

Avionul de pe cursa MH370 a zburat foarte jos, în apropiere de insula Penang, situata la vest de Malaezia, după ce a schimbat cursul de zbor, pentru ca un releu de telecomunicaţii să preia semnalul de la telefonul copilotului.

Aparatul telefonic a fost ‘reconectat’ între momentul în care aeronava s-a abătut de la cursul său şi momentul dispariţiei sale de pe ecranele radarelor. ‘O ‘reconectare’ nu reprezintă neapărat faptul că s-a încercat un apel telefonic. Ea poate fi rezultatul unei reporniri a telefonului’, conform aceleiaşi surse.

Ministerul Transporturilor din Malaezia a anunţat, la rândul său, că va examina aceste informaţii şi va publica un răspuns.