Zborul MH370: Sfârşitul operaţiunilor aeriene şi navale, continuă cele subacvatice

Căutările în Oceanul Indian pentru găsirea avionului Boeing 777, dispărut de pe radarele civile la 8 martie, au intrat miercuri într-o nouă fază, cu încheierea operaţiunilor navale şi aeriene şi continuarea celor subacvatice, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
30 apr. 2014, 10:57
Zborul MH370: Sfârşitul operaţiunilor aeriene şi navale, continuă cele subacvatice

Autorităţile australiene, care coordonează operaţiunile, au anunţat că eforturile se vor axa în ‘săptămânile următoare’ pe explorarea adâncurilor Oceanului Indian unde se presupune că se află epava avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, în largul coastei de vest a Australiei. La bordul avionului se aflau 239 de persoane.

Opt ţări au participat la căutările efectuate în sudul Oceanului Indian – Australia, Noua Zeelandă, Malaezia, Japonia, Coreea de Sud, SUA, Marea Britanie şi China – cu peste 300 de zboruri efectuate în speranţa de a repera fragmente din epava avionului. Lansate la 8 martie, când avionul a dispărut, aceste operaţiuni de căutare acoperind peste 4,5 milioane de kilometri pătraţi nu au avut succes. ‘Majoritatea avioanelor au părăsit Perth (vest)’, a declarat un purtător de cuvânt al centrului de coordonare a operaţiunilor. Numai un avion P-3 Orion australian va rămâne staţionat la Perth.

SUA, Japonia, Noua Zeelandă şi Malaezia au confirmat că avioanele sunt în curs de revenire la bazele lor. Până la 14 nave australiene, chineze şi britanice au participat de asemenea la operaţiuni. Premierul australian Tobny Abbott a indicat faptul că operaţiunile de căutare subacvatice vor fi intensificate şi extinse, dacă va fi necesar, în întreaga zonă de impact estimată.