Zboruri de antrenament efectuate de piloţi români şi americani până pe 17 februarie

Un detaşament american compus din aproximativ 50 de militari şi patru aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forţelor Navale ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa (United States Naval Forces Europe), execută, în perioada 8 - 17 februarie, misiuni de antrenament în comun cu militarii şi aeronavele F-16 Fighting Falcon din dotarea Forţelor Aeriene Române.

08 feb. 2022, 20:35
Zboruri de antrenament efectuate de piloţi români şi americani până pe 17 februarie

Potrivit unui comunicat MApN, misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO.

Recent un exerciţiu NATO s-a desfăşurat la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanţa, în contextul crizei din Ucraina. Militarii români s-au antrenat alături de piloţii italieni, veniţi în România să asigure misiuni de Poliţie Aeriană Întărită. Misiunea militarilor români a fost să recupereze doi piloţi italieni catapultaţi şi să asigure sprijinul aerian şi cercetarea zonei. A fost primul antrenament desfăşurat alături de partenerii italieni. Iată câteva imagini puse la dispoziţie de NATO.

Ministrul Apărării a anunţat marţi că peste 100 de militari americani au sosit deja în România pentru a asigura logistica încartiruirii trupelor SUA care urmează să ajungă în viitorul apropiat în ţara noastră.

„Au venit deja pentru pregătiri peste 100 de soldaţi americani, specialişti, care pregătesc această încartiruire viitoare a trupelor. Au sosit deja în România, am înţeles şi în alte ţări, în Polonia. Alături de specialiştii noştri în logistică se ocupă exact de acest lucru în aceste zile. Asta înseamnă că nu va dura mult până vor veni şi restul trupelor”, a afirmat ministrul Apărării, într-o conferinţă de presă susţinută la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, conform Agerpres.

Citeşte şi: Financial Times: Vladimir Putin i-a promis lui Emmanuel Macron că nu va ataca Ucraina. Rusia îşi va retrage mii de militari din Belarus