Traficul aerian, AFECTAT din cauza ceţii. Mai multe zboruri au fost întârziate

Trei curse aeriene care urmau să decoleze sau să aterizeze, marţi dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca au avut întârzieri din cauza ceţii. Mai mult, o aeronavă cu 123 de persoane la bord, care venea de la Milano şi urma să aterizeze la Arad, marţi dimineaţă, a fost redirecţionată la Timişoara, tot din cauza ceţii.

07 ian. 2014, 07:52
Traficul aerian, AFECTAT din cauza ceţii. Mai multe zboruri au fost întârziate

Potrivit reprezentanţilor aeroportului clujean, sunt afectate curse aeriene dinspre Bucureşti şi o aeronavă spre Viena, scrie Mediafax.

Astfel, au avut întârzieri din cauza ceţii cursele Tarom care ar fi trebuit să aterizeze la Cluj-Napoca de la Bucureşti la orele 8.40 şi 9.05 şi cursa Tarom de Viena care trebuia să decoleze la ora 9.05. Cursa de Viena era operată cu aeronava care trebuia să sosească la ora 8.40 de la Bucureşti.

De asemenea, o aeronavă cu 123 de persoane la bord, care venea de la Milano şi urma să aterizeze la Arad, marţi dimineaţă, la ora 10.40, a fost redirecţionată la Timişoara, din cauza ceţii, pasagerii urmând să fie preluaţi cu autocare. Călătorii care aşteptau la Arad pentru cursa retur au fost reprogramaţi.

Mai mult, tot din cauza ceţii, o aeronavă cu marfă care trebuia să ajungă la Arad la ora 10.00 nu a mai decolat de la Budapesta, aşteptându-se îmbunătăţirea condiţiilor de vizibilitate la Arad.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru marţi dimineaţă o avertizare de cod galben de ceaţă pentru aproape toată ţara.