Zece afecţiuni tratate cu urzici

Urzicile au numeroase beneficii pentru sanatate. Ele trateaza durerile articulare, caderea parului, infectiile urinare, oboseala, tulburarile de prostata, etc. Iata 10 afectiuni tratate cu urzici.

01 mart. 2015, 09:49
Zece afecţiuni tratate cu urzici

Urzicile sunt o comoara pentru sanatatea ta, chiar daca ti-e greu sa le cureti si sa le gatesti, pentru ca inteapa. Trebuie sa stii ca substanta care inteapa din planta este plina de acizi benefici sanatatii: acid formic, acid acetic, acid galic, falavonoide, histamine, serotonina, etc. Virtutile urzicii nu se opresc la asta. Urzicile contin minerale (calciul, clor, magneziu, potasiu, sulf, zinc, siliciu si o importanta cantitate de fier), vitamine (mai ales B2, B5, B9, K, C si provitamina A) , oligo-elemente si o importanta cantitate de clorofila.

1. Urzici pentru par

Urzicile iti sar in ajutor atunci cand ai parul uscat, tern sau afectat de vopsea. Infuzeaza timp de 10 minute 2 maini de urzici uscate intr-o cana cu apa fierbinte. Strecoara si clateste-ti parul dupa ce ai clatit samponul. Infuzia poate fi folosita pentru a masa pielea capului in scopul accelerarii cresterii parului sau al limitari caderii.

2. Urzici pentru osteoporoza

Urzica este o planta puternic remineralizanta, deoarece contine siliciu si bor. Ea este recomandata pentru a preveni osteoporoza, o demineralizare osoasa frecventa dupa 50 de ani.

Citeste continuarea articolului pe CURA DE MIERE