Zece cetăţeni afgani, depistaţi de poliţiştii de frontieră când încercau să treacă în Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat şi reţinut un grup de zece cetăţeni afgani care încercau să treacă ilegal frontiera româno - maghiară.

19 feb. 2014, 08:51
Zece cetăţeni afgani, depistaţi de poliţiştii de frontieră când încercau să treacă în Ungaria

„Cei în cauză se aflau în două taximetre care au fost observate de către membrii unei patrule alcătuită din poliţişti de frontieră din cadrul SPF Nădlac, în timp ce se îndreptau spre Punctul de Trecere a Frontierei. Poliţiştii de frontieră au sesizat faptul că în autoturisme se aflau mai multe persoane, motiv pentru care le-au oprit la aproximativ 50 de metri de PTF Nădlac”, a declarat miercuri, comisar şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Potrivit lui Iancu, cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că în cele două autoturisme se aflau zece cetăţeni afgani (patru adulţi şi şase minori) cu vârste între şase şi 49 ani, fără documente legale de trecerea frontierei, precum şi doi cetăţeni români (şoferii celor două taximetre).

În urma declaraţiilor persoanelor în cauză s-a stabilit că cele zece persoane doreau să treacă ilegal frontiera româno – maghiară, ocolind controlul de frontieră, pentru ca ulterior să ajungă în Italia.

„Poliţiştii de frontieră au luat măsura cercetării cetăţenilor afgani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalul cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a adăugat comisar şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al STPF Arad.

Citeşte şi Şase imigranţi ilegali din Orientul Mijlociu au fost descoperiţi la Nădlac ascunşi într-un autocar