Şase imigranţi ilegali din Orientul Mijlociu au fost descoperiţi la Nădlac ascunşi într-un autocar

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au descoperit şase persoane, trei cetăţeni sirieni, doi iranieni şi un irakian, ascunse într-un autocar care avea ca destinaţie Italia, persoanele în cauză intenţionând să treacă ilegal frontiera româno-ungară.

24 ian. 2014, 12:52
Şase imigranţi ilegali din Orientul Mijlociu au fost descoperiţi la Nădlac ascunşi într-un autocar

Autocarul în care au fost descoperiţi cei şase migranţi ilegali s-a prezentat pe sensul de ieşire la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, la volan aflându-se cetăţeanul român Ionel M. în vârstă de 35 ani, domiciliat în judeţul Ialomiţa, relateză Agerpres.

În afara şoferului, în autocarul aparţinând unei firme de transport româneşti, care circula pe ruta Bucureşti – Roma (Italia) se mai aflau 44 de pasageri, plus cel de-al doilea şofer al autocarului şi însoţitorul de bord, ambii cetăţeni români domiciliaţi în judeţul Galaţi, respectiv municipiul Bucureşti.

„Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în locaşuri special amenajate, şase persoane – cinci bărbaţi şi o femeie. Trei persoane au fost depistate într-un locaş amenajat în partea stângă a uşii de la mijlocul autocarului, două persoane într-un locaş aflat sub podeaua culoarului autocarului, în partea din spate, iar o persoană se afla într-un locaş amenajat în spatele scaunului şoferului”, a declarat vineri comisar şef Daniel Iancu.

În cursul cercetărilor, însoţitorul de bord a declarat că a fost contactat de un bărbat care i-a solicitat să îi transporte pe cei şase, ascunşi în autocar, până în Austria, urmând ca la destinaţie să îi dea, în schimbul serviciului, 200 de euro pentru fiecare persoană.

„Poliţiştii de frontieră au întocmit celor şase migranţi lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar celor doi şoferi şi însoţitorului de bord le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul savârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse împotriva acestora, măsurile legale care se impun”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al STPF Arad.