Zece copii, intoxicaţi cu laptele distribuit în şcoală

Zece elevi de la o şcoală din comuna Berleşti au ajuns marţi la spital după ce s-au intoxicat cu laptele oferit în cadrul programului "Laptele şi cornul".

27 mai 2014, 11:26
Zece copii, intoxicaţi cu laptele distribuit în şcoală

Potrivit primarului din comună, Maria Dumitraşcu, momentan nu se ştie din ce cauză s-au intoxicat copiii, laptele distribuit în şcoli fiind în termenul de valabilitate.

„Am trimis copiii la spital. Nu ştim ce s-a întâmplat, a fost un lot de lapte care era în termen de valabilitate. Nu ştiu dacă a fost depozitat în mod necorespunzător pentru că prima mea grijă au fost copiii, mai departe îşi vor face treaba cei care răspund de lucrurile astea. Ştiu că laptele e pasteurizat, iar termenul era încă valabil„, a spus Maria Dumitraşcu, potrivit Agerpres.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat că cei zece elevi au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti.

Cei zece copii au fost aduşi la unitatea medicală, în prezent fiind investigaţi de medicii pediatri.

Au nişte dureri de burtă, senzaţie de vomă, câţiva dintre ei au scaune diareice, sunt zece copii. Nu îi vom ţine internaţi, acum sunt văzuţi de medicii de la urgenţă şi de cei pediatri ca să vadă dacă e vreun caz care necesită internare„, a spus Constantin Târziu, directorul Spitalului din Târgu-Cărbuneşti.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj vor demara o anchetă epidemiologică în acest caz, urmând să fie luate probe din produsele lactate pentru a se efectua analize de laborator.