Zece copii şi patru adulţi la spital, după ce au intrat în contact cu cadavrul unei vulpi turbate

Zece copii şi patru adulţi din localitatea dâmboviţeană Produlesti au ajuns, miercuri, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalulului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, după ce au intrat în contact cu cadavrul unei vulpi care avea rabie, transmite corespondentul Mediafax.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 18:59
Zece copii şi patru adulţi la spital, după ce au intrat în contact cu cadavrul unei vulpi turbate

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa, din primele cercetări a reieşit că vulpea a intrat în gospodăria unui localnic şi, după ce a atacat doi câini, a fost omorâtă de proprietarul gospodăriei.

Vulpea a fost aruncată apoi de câţiva săteni pe un câmp unde mai mulţi copii s-au jucat cu leşul acesteia. După ce au prelevat probe de la animalul mort, medicii veterinari au stabilit, în urma analizelor, că acesta era turbat.

Cei zece copii şi adulţii s-au prezentat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Târgovişte pentru vaccinare şi control antirabic, acţiune obligatorie. Medicii spun că persoanele ajunse la spital nu au simptome şi sunt perfect sănătoase. Confirmarea rabiei a venit din partea laboratorului Direcţiei Sanitar Veterinare Dâmboviţa care a instituit imediat carantină în zona unde animalul a fost omorât„, a declarat directorul DSVSA Dâmboviţa, dr Sandu Tolea.

Potrivit sursei citate, medicii veterinari au luat măsura eutanasierii tuturor câinilor din gospodăria unde a fost omorâtă vulpea turbată.

Noi am prelevat probe de la animalul mort, s-a stabilit că avea rabie. Repet, vor fi supravegheate toate animalele din zona respectivă unde a avut loc incidentul pentru a se evita apariţia unuor complicaţii cum ar fi faptul că vulpea ar mai fi putut ataca alt animal până să fie ucisă„, a mai declarat directorul DSVSA Dâmboviţa.

Cele 14 persoane urmează să părăsească Secţia de Boli Infecţioase a Spitalulului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, însă vor fi monitorizate din punct de vedere medical.

De asemenea, toate animalele din zona unde vulpea a fost ucisă vor fi supraveghetate pentru a se evita transmiterea virusului la oameni.