Zece din cei 30 de adolescenţi din Vaslui găsiţi pe litoral au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus

Zece din cei 17 adolescenţi din Vaslui găsiţi pe litoral au ieşit pozitiv la testul pentru coronavirus. Cei 17 fac parte dintr-un grup mai mare, de 30 de tineri, prezenţi pe litoral pentru a participa la un eveniment privat. Aceştia au fost transportaţi cu autospeciale ale ISU Vaslui la Spitalul de Urgenţă ''Elena Beldiman'' Bârlad, unde au fost internaţi, a declarat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mihaela Vlada, pentru Agerpres.

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 06:47
Zece din cei 30 de adolescenţi din Vaslui găsiţi pe litoral au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus

Potrivit conducerii DSP, se aşteaptă rezultatele testelor pentru restul adolescenţilor care au intrat în contact cu o tânără depistată cu noul coronavirus. Deşi aceasta se testase pentru coronavirus întrucât prezentase simptome specifice, nu a mai stat să aştepte rezultatele testului, care a ieşit pozitiv.

Citeşte şi Unităţile unde au stat 30 de adolescenţi din Vaslui, contacţi ai unei persoane infectate cu noul coronavirus, au fost închise

„La cererea Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui şi în urma analizei Comandamentului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Vaslui, ISU a deplasat două autospeciale pentru a reloca de pe litoral un grup de tineri despre care ar exista indicii că ar fi contacţi direcţi ai unei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV 2. Miercuri dimineaţă au sosit la Bârlad un număr de 17 copii care au fost testaţi, câţiva dintre ei fiind simptomatici. Un microbuz trimis de ISU Vaslui a adus în cursul zilei de miercuri încă 12 copii care au fost duşi la spitalul din Bârlad”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

DSP Vaslui în colaborare cu DSP Constanţa derulează o anchetă epidemiologică în acest caz. Tinerii au stat la mare câteva zile și au intrat în contact cu sute de oameni. Având în vedere numărul mare de persoane implicate, ancheta epidemiologică este una de anvergură ce se poate întinde şi pe durata unei săptămâni.