Zece din cele 22 de victime ale atentatului sinucigaş de la Manchester au fost identificate

Zece dintre cele 22 de victime ale atentatului sinucigaş de pe 22 mai de la Manchester - inclusiv copii -, în care au fost rănite 59 de persoane, au fost identificate până miercuri, relatează AFP care prezintă această listă.

RomaniaTV.net
24 mai 2017, 12:16
Zece din cele 22 de victime ale atentatului sinucigaş de la Manchester au fost identificate

SAFFIE ROSE ROUSSOS

În vârstă de 8 ani, ea este una dintre cele mai tinere victime ale atentatului. Ea a asistat la concert împreună cu mama sa şi sora sa mai mare, care au fost amândouă rănite şi spitalizate.

Profesorii de la Şcoala Primară Tarleton Community, unde era şcolarizată, auu salutat o ”fată magnifică în toate sensurile cuvântului”.

”Saffie era iubită de toţi, ne vom aminti mult timp bunătatea şi entuziasmul ei”, a declarat Chris Upton, directorul şcolii.

GEORGINA CALLENDER

Originară din comitatul Lancashire, la nord de Manchester, Georgina avea 18 ani. Ea termina al doilea an de studii sanitare la Runshow College, la Leyland.

Colegiul a confirmat ”cu o tristeţe profundă” decesul tinerei, pe pagina de Facebook a instituţiei, şi a transmis condoleanţe familiei şi prierenilor acesteia.

JOHN ATKINSON

Tânărul în vârstă de 26 de ani locuia la Bury, periferia de nord a Manchesterului. Rudele sale i-au adus un omagiu pe reţele de socializare, salutând un tânăr fantastic”.

O colectare de fonduri a fost organizată pentru familia sa. Organizatorul colectei a deplâns moartea unui „gentleman” cum mai există doar ”unul la un milion”.

OLIVIA CAMPBELL

Decesul tinerei în vârstă de 15 ani a fost confirmat de mama ei, Charlotte Campbell, miercuri, într-un mesaj postat pe Facebook. ”Odihneşte-te în pace, preţioasa mea fiică magnifică. Ai plecat prea devreme să te alături îngerilor. Să-ţi păstrezi zâmbetul, mama ta care te iubeşte atât de mult”, a scris ea.

Olivia Campbell asista la concert însoţită de unul dintre prietenii săi, Adam, care a fost rănit şi internat la un spital. ”Ultimul contact pe care l-am avut cu ea a fost către ora (locală) 20.30 (22.30, ora României)”, a declarat Charlotte Campbell pentru BBC. ”Ea mi-a spus că se simţea bine şi mi-a mulţumit că am lăsat-o să se ducă” la concert.

Marţi, toată ziua, familia Oliviei a lansat apeluri în presă şi pe reţele de socializare în încercarea de a o găsi.

ALISON HOWES

În vârstă de 45 de ani, această femeie căsătorită şi cu copii a venit la Manchester Arena pentru a o lua pe fiica sa. Ea locuia la Royton, la periferia de nord-est a Manchesterului.

Ginerele ei, Jordan Howe, este cel care i-a confirmat decesul, pe Facebook. ”Ne-au luat o mamă şi o soacră magnifică şi atentă”, a deplâns el.

LISA LEES

La fel ca Alison Howes, cu care era împreună la momentul exploziei, această femeie căsătorită şi cu copii, în vârstă de 47 de ani, a murit după ce a venit să-şi ia fiica de la concertul susţinut de cântăreaţa de pop americană Ariana Grande.

Fratele ei Lee Junter i-a anunţat moartea. ”Lisa a plecat, dar nu o vom uita niciodată. te iubesc Lisa, ai să-mi lipseşti”, şi-a exprimat el regretul pe Facebook.

KELLY BREWSTER

Originară din Sheffield, la est de Manchester, tânăra în vârstă de 32 de ani a fost îndelung căutată de către apropiaţi la o zi după atentat.

Partenerul ei, Ian Winslow, i-a anunţat decesul pe Facebook. ”Aveam atât de multe planuri împreună. Fiica mea Phoebe va fi aneantizată, cum suntem toţi”, a scris el.

ANGELIKA ŞI MARCIN KLIS

Ministrul polonez de Externe Witold Waszczykowski a anunţat că un cuplu de polonezi care trăia în Marea Britanie a fost ucis în atentat. Acest cuplu de părinţi venise să-şi ia fiicele, la finalul concertului. Fetele sunt ”în securitate”.

Potrivit presei poloneze este vorba despre Angelika şi Marcin Klis.

MARLTYN HETT

Tânărul în vârstă de 29 de ani, originar de la Stockport, la periferia de sud a Manchesterului, a fost dat dispărut după ce s-a despărţit de prieteni la concert. Fratele său, Dan, a anunţat miercuri pe Twitter că ”mi-au găsit fratele noaptea trecută. Avem inimile zdrobite”.

Partenerul său, Russell Hayward, a declarat că ”am primit aseară vestea că minunatul şi magnificul nostru Martyn nu a supravieţuit. A plecat din această lume exact aşa cum a trăit, în centrul atenţiei. Mă simt atât de rău, încât vă rog să mă iertaţi că nu vă răspund (la mesaje). Din fericire, am familia sa minunată şi prieteni extraordinari pentru ca să rămânem puternici. Te iubesc Martyn, întotdeauna te voi iubi, X”, a scris el, citat de cotidianul The Guardian.