ZECE lucruri pe care Elena Udrea le reproşează liberalilor

Elena Udrea, liderul PMP, a postat, pe blogul personal, un comentariu referitor la Congresul PNL care are loc sâmbătă, enunţând 10 lucruri pe care le reproşează liberalilor.

28 iun. 2014, 09:30
ZECE lucruri pe care Elena Udrea le reproşează liberalilor

Elena Udrea spune că reuniunea PNL reprezintă un moment potrivit pentru ca „votanţii de centru-dreapta să-şi amintească faptul că de numele liberalilor se leagă mai multe acţiuni anti-democratice şi anti-româneşti în ultimii ani”. Printre acestea:

1. Suspendarea lui Traian Băsescu în 2007, în ciuda faptului că Preşedintele nu încălcase Constituţia.

2. Lovitura de stat din vara lui 2012, când imaginea României a fost, practic, pulverizată în ochii partenerilor internaţionali şi s-a călcat în picioare statul de drept.

3. Aducerea la guvernare a PSD şi punerea acestui partid în pole-position pentru a acapara toată puterea în România. Riscul major pe care îl avem de înfruntat astăzi este cauzat de setea de putere şi resurse a liberalilor.

4. Liberalii au participat activ la dezastrul guvernării Ponta, girând acest Executiv incompetent în toate măsurile pe care le-a luat – inclusiv introducerea celor 35 de noi taxe şi impozite, printre care acciza pe benzină şi motorină, taxa pe stâlp sau cea pe terenurile agricole.

Elena Udrea, moşiereasă cu acte în regulă. Şi-a băgat banii în terenurile din Călăraşi

5. PNL a fost părtaş la „marţea neagră” şi a fost un susţinător fervent al Legii amnistiei şi graţierii. Chiar săptămâna aceasta, au participat tacit la un proiect legislativ care prevede că primarii şi  preşedinţii de CJ pot face parte din adunările generale ale companiilor locale de utilităţi, rezolvând astfel un proces al lui Klaus Iohannis cu ANI.

6. A făcut scut împotriva Justiţiei în Parlament în jurul aleşilor proprii cu probleme în Justiţie: Daniel Chiţoiu, Varujan Vosganian şi Tudor Chiuariu. Mai mult, au criticat în repetate rânduri, instituţiile Justiţiei, mai ales DNA şi ANI.

7. Prin vocea lui Crin Antonescu, liberalii şi-au propus în 2010 să distrugă PDL, să-l facă să dispară de pe scena politică românească. Şi, iată!, sunt foarte aproape să reuşească în acest deziderat al rău.

8. PNL este un partid care s-a pus în slujba securistului Dan Voiculescu, realizând o alianţă cu PC (ACD), tocmai pentru a obţine susţinere mediatică. Liberalii au arătat astfel că au coloana vertebrală îndoită.

9. Liberalii nu se deosebesc foarte mult de PSD-işti în ceea ce priveşte baronii locali ai partidului. Uioreanu sau Stavarache nu diferă cu nimic de Duicu sau Mazăre.

10. Şi-au bătut joc de proiectul de modificare a Constituţiei, punând în fruntea comisiei un Crin Antonescu mai interesat de prerogativele proprii, pentru că îşi imagina că va ajunge Preşedinte din partea USL, şi un infractor dovedit (Chiuariu).

„Date fiind toate aceste lucruri, mărturisesc că nu văd perspectiva relansării PNL. Sunt convinsă că românii ştiu toate aceste lucruri şi înţeleg faptul că, doar pentru că liberalii nu s-au mai înţeles cum să împartă resursele bugetare cu PSD-iştii, nu au devenit deodată curaţi, uscaţi şi frecventabili în totalitate.

De aceea, să-i văd pe unii dintre foştii colegi din PDL cum se avântă cu capul înainte spre o „topire” în PNL, distrugând tot ceea ce au construit Traian Băsescu şi Emil Boc, mi se pare incredibil de trist. Dar acesta este rezultatul direct al faptului că nu există o strategie coerentă la nivelul conducerii PDL şi că oamenii de acolo sunt mai interesaţi de pielea lor, de ciolanul pe care pot să-l obţină şi de rezolvarea propriilor probleme, nesocotind baza partidului şi voinţa electoratului”, scrie Udrea.