Zece maşini, cu cetăţeni români, au rămas înzăpezite în Bulgaria. MAE, atenţionare de călătorie în Bulgaria

Zece autoturisme, cu cetăţeni români, au rămas înzăpezite, luni seara, în Bulgaria, aproape de graniţa de la Vama Veche, cei 16 pasageri din maşini fiind ajutaţi de autorităţile locale.

26 feb. 2018, 20:02
Zece maşini, cu cetăţeni români, au rămas înzăpezite în Bulgaria. MAE, atenţionare de călătorie în Bulgaria

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, luni seara, un apel prin 112 a sesizat faptul că 10 autoturisme în care se aflau 16 persoane au rămas înzăpezite în Bulgaria, la 3 kilometri de punctul de trecere a frontierei Vama Veche către Constanţa.

„Datorită demersurilor efectuate de membrii Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prin Garda de Costa Constanţa, s-a luat legătura cu autorităţile bulgare, care au preluat toate persoanele în siguranţă, asigurându-le acestora adăpost pentru moment”, au precizat sursele citate.

Judeţul Constanţa este sub atenţionare meteorologică de ger şi ninsori viscolite. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe au informat cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că, în perioada 26 – 27 februarie 2018, întreg teritoriul acestei ţări se va afla sub avertizare cod roşu şi cod portocaliu.

MAE informează cetăţenii români că, în conformitate cu datele transmise de Institutul local de Meteorologie şi Hidrologie din Bulgaria, în perioada 27 – 28 februarie, în 27 de regiuni bulgare, mai puţin regiunea Blagoevgrad, vor fi înregistrate temperaturi scăzute.

Pe timpul zilei, maximele se vor situa în intervalul -4 şi -2 grade Celsius, iar pe timpul nopţii minimele se vor situa în intervalul -5 şi -14 grade Celsius. Vântul va prezenta intensificări zonale, fapt ce va duce la formarea troienelor de zăpadă, se arată într-un comunicat de presă.

„Se recomandă să se urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autoturismele echipate pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă”, potrivit documentului citat.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că, în Belgia, personalul din transportul public de călători a anunţat intrarea în grevă, în data de 27 februarie, cu întreruperea circulaţiei mijloacelor de transport în comun (autobuz, tramvai, metrou, tren).