Zece moduri de a-i ajuta pe copiii tăi să devină prosperi

Cu toţii ne dorim pentru copiii noştri tot ce este mai bun. Să fie sănătoşi, fericiţi şi să aibă o viaţă împlinită din toate punctele de vedere. Nu în ultimul rând, să devină prosperi şi să fie independenţi financiar.Din păcate, însă, nimeni nu-i învaţă acest lucru. Cu siguranţă NU şcoala, unde nu învaţă nici cele mai elementare noţiuni de educaţie financiară.

10 nov. 2015, 20:51
Zece moduri de a-i ajuta pe copiii tăi să devină prosperi

Acesta este motivul pentru care rolul familiei este extrem de important în ceea ce priveşte formarea unor deprinderi sănătoase, inclusiv din punct de vedere financiar.

Trăim într-o lume în care diferenţele dintre cei prosperi şi cei săraci se amplifică: cei bogati devin tot mai bogati iar cei săraci tot mai săraci. Un interesant studiu realizat în SUA a ajuns la concluzia că principala cauză a acestui lucru constă în diferenţele imense care există între activităţile zilnice ale familiilor bogate şi ale celor sărace.
Iată în continuare 10 astfel de diferenţe. Învaţă-i pe copiii tăi să aibe activităţi „bune”, care cu timpul se vor transforma în obiceiuri „bune” şi îi vor ajuta să devină prosperi.

79% din oamenii prosperi au convingerea că responsabilitatea pentru situaţia lor financiară o au ei înşişi, faţă de 18% din cei săraci.

Contrar multor prejudecăţi, majoritatea oamenilor prosperi nu s-au născut în familii avute, ba chiar din contră. Ei au fost capabili să-şi creeze singuri propria prosperitate şi la fel poate face oricine are curajul, tenacitatea, priceperea şi consecvenţa de a încerca acest lucru.

80% din oamenii prosperi îşi stabilesc cel puţin un obiectiv important, faţă de 12% din cei săraci.

A deveni bogat nu este un lucru care se „întâmplă” pur şi simplu la un moment dat.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.