Zece persoane, printre care un copil de doi ani, salvate cu şenilata din zăpadă pe un drum din Suceava

Zece persoane, dintre care un copil de doi ani, au fost salvate din zăpadă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DJ 209, unde rămăseseră blocate cu maşinile din cauza viscolului, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

RomaniaTV.net
02 feb. 2014, 06:55
Zece persoane, printre care un copil de doi ani, salvate cu şenilata din zăpadă pe un drum din Suceava

Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat prin ”112” că, pe DJ 209, între localităţile Vereşti şi Fântânele, se află două autoturisme înzăpezite. În ajutorul acestora au venit două utilaje ale Primăriei comunei Fântânele dar, din cauza stratului gros de zăpadă, au rămas şi acestea blocate. La faţa locului se aflau zece persoane, dintre care nouă adulţi şi un copil, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Peste 1.000 de oameni, blocaţi, din cauza zăpezii, pe o autostradă, la nord de Belgrad

Pompierii militari intervenit cu o autospecială care a tractat până la zona afectată vehiculul utilitar de teren (şenilata), cu care s-a trecut la căutarea celor înzăpeziţi. Salvatorii i-au găsit la aproximativ un kilometru de localitatea Fântânele. Primii salvaţi au fost o femeie de 36 de ani şi băieţelul ei de 2 ani. După ce s-au asigurat că sunt în condiţii bune din punct de vedere medical, salvatorii i-au transportat până la domiciliu, în localitatea Stamate, unde au ajuns în siguranţă.

Citeşte şi „Bravo, ba, te-am si filmat!” Vezi ce se întâmplă când îţi împingi singur maşina? VIDEO

Intervenţia a fost extrem de grea, echipajul pompierilor militari fiind expus în permanenţă la condiţii groaznice de viscol şi ger, mai bine de două ore, cât timp s-au desfăşurat operaţiunile de salvare. Toate persoanele blocate în zăpadă au fost transportate, rând pe rând, la adăpost.