Zece spărgători de locuinţe, ridicaţi de poliţiştii din Capitală, arestaţi preventiv

Zece spărgători de case au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Ei sunt suspectaţi că au spart zeci de locuinţe din cartierele rezidenţiale din Capitală, inclusiv şi casa unui ambasador.

RomaniaTV.net
20 ian. 2014, 16:25
Zece spărgători de locuinţe, ridicaţi de poliţiştii din Capitală, arestaţi preventiv

Reţeaua de spărgători de case era bine organizată şi printre hoţi se aflau trei copii, potrivit România TV. Zona de nord a Capitalei era punctul de atracţie al infractorilor.

CITEŞTE ŞI: Jaf de proporţii în Focşani: Patru case ale unor oameni înstăriţi, sparte de hoţi

Atraşi de vilele luxoase, hoţii furau absolut orice, de la geamuri termopan la aparatură electrocasnică şi chiar calorifere. Bunurile furate erau încărcate mai apoi în camioane.

Hoţii au găsit o metodă inedită să scape de lucrurile furate. Ei căutau vile cât mai arătoase, băteau la uşă şi îi convingeau pe proprietari să cumpere plasme, bijuterii şi alte bunuri de valoare la un preţ bun.

Reţeaua de spărgători de locuinţe era în vizorul poliţiei de mai mult timp. „Aceste persoane sunt suspecte în mai multe cazuri de furturi din locuinţă. Avem un prejudiciu estimat de 1 miliard şi jumătate de lei vechi. Din grupare fac parte şi minori. Sunt minori cu vârste de peste 14 ani. Aveau antecedente penale„, a declarat Emilia Mihai, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

20 de victime au depus plângere la poliţie.