Zeci de angajaţi ai unui cămin de azilanţi, acuzaţi că au maltratat persoanele găzduite în căminul pentru refugiaţi

Publicat: Joi, 08 Noiembrie 2018 20:21 // Actualizat: Joi, 08 Noiembrie 2018 20:21 // Sursa: romaniatv.net

În total 30 de lucrători de la un cămin de solicitanţi de azil - personal şi paznici - sunt judecaţi începând de joi în Germania, în legătură cu maltratarea persoanelor găzduite în cămin - un scandal care a indignat ţara în 2014.

Treizeci de angajaţi ai unui cămin de azilanţi, judecaţi în legătură cu maltratarea refugiaţilor în 2014. Din cauza numărului mare de persoane implicate, procesul are loc într-un centru de conferinţe la Siegen, în Renania de Nord-Westfalia, a constatat un jurnalist AFP.

Aceşti angajaţi ai unei societăţi private care lucrează într-un centru pentru solicitanţi de azil de la Burbach (vest), o localitate situată la aproximativ 100 de kilometri est de Bonn, sunt acuzaţi că au privat de libertate, au furat, au lovit şi au produs suferinţe psihice locuitorilor acestui cămin, în care erau cazate 700 de persoane.

Faptele care le sunt reproşate s-au desfăşurat pe o perioadă de mai multe luni, până în septembrie 2014.
Cel puţin alte opt persoane urmează să fie judecate într-o procedură paralelă.

Citeşte şi Germania vrea să respingă solicitanţii de azil cu cetăţenie îndoielnică

Abuzurile comise asupra migranţilor au fost dezvăluite după publicarea, pe reţele de socializare, la sfârşitul lui septembrie 2014, a unei fotografii făcute cu un telefon mobil, în care apare un bărbat în vârstă de aproximativ 20 de ani întins pe jos, cu mâinile legate. Alături de el se află doi agenţi de securitate de la cămin, purtând uniformă, dintre care unul şi-a pus piciorul pe gâtul bărbatului.

”Acestea sunt nişte fotografii cum n-am văzut până acum la Guantanamo”, denunţa la acea vreme şeful Poliţiei din Hagen, Frank Richter, în timp ce săptămânalul german Der Spiegel compară, pe site, această fotografie cu cele de la închisoarea Abu Ghraib, în Irak, în care militari americani au tirturat şi umilit deţinuţi irakieni. Potrivit rechizitoriului, locuitorii căminului erau loviţi în mod frecvent în cap, în stomac şi la coaste, erau stropiţi cu gaz cu piper în ochi, potrivit cotidianului german Bild.

Guvernul german a denunţat fapte ”abjecte”, iar Amnesty International (AI) ”un abuz de putere revoltător”.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7287
RON
20 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H