Zeci de audieri în cazul morţii arhitectei Casei Poporului

70 de medici, asistente şi infiermiere de la Spitalul Judeţean din Timişoara, chemaţi la poliţie să dea declaraţii în cazul morţii arhitectei Casei Poporului, Anca Petrescu. Familia acuză medicii că nu au tratat-o cunm trebuie şi cere daune de 4 milioane de euro.

16 apr. 2016, 06:58
Zeci de audieri în cazul morţii arhitectei Casei Poporului

Peste 70 de angajaţi ai secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului judeţean din Timişoara sunt audiaţi zilele acestea la poliţie într-o anchetă amplă, deschisă în urma morţii arhitectei Casei Poporului. 

Totul a pornit după ce în luna august 2013, Anca Petrescu a suferit un accident rutier în judeţul Timiş. Ea a ajuns la spitalul judeţean din Timişoara în stare gravă, a fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale şi a stat internată timp de o lună de zile. A fost externată la cererea familiei, însă după puţin timp a ajuns din nou la spital, de această dată la spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a stat în comă o lună, iar mai apoi a murit. 

Medicii legişti au declarat atunci că Anca Petrescu a contactat mai multe bacterii intraspitaliceşti, iar familia consideră că tocmai aceste infecţii nosocomiale i-au adus moartea, motiv pentru care a dat în judecată spitalul judeţean din Timişoara şi cer daune de 4 milioane de euro.