DUNĂREA SE UMFLĂ. Zeci de brăileni care locuiesc în apropierea portului, evacuaţi din calea apelor

Dunărea ameninţă şi oraşele. La Brăila, zeci de oameni care locuiesc în apropierea portului vor fi evacuaţi din calea apelor. Autorităţile au adus deja 5.000 de saci cu nisip, care să prevină deversarea Dunării în zonă.

21 mai 2014, 07:00
DUNĂREA SE UMFLĂ. Zeci de brăileni care locuiesc în apropierea portului, evacuaţi din calea apelor

Autorităţile din Brăila au luat măsuri speciale, deoarece se estimează că zilele viitoare Dunărea va atinge cota de pericol, potrivit România TV.

Clădirile aflate în portul Brăila sunt primele care riscă să fie inundate, tocmai de aceea, primarul a repartizat mai multe locuinţe sociale, în care oamenii au început deja să se mute. Alte 30 de persoane vor fi mutate în tabăra de copii de la Lacul Sărat şi vor rămâne acolo până când va trece viitura.

În portul Brăila au fost aduşi 5.000 de saci cu nisip, pentru a preveni deversarea Dunării.

Măsuri speciale au fost luate şi în judeţul Ialomiţa. Acolo, digurile sunt în permanenţă consolidate şi monitorizate. Dacă vreunul dintre diguri se rupe, Autostrada Soarelui riscă să fie inundată.

Hidrologii au emis un COD PORTOCALIU de inundaţii pe Dunăre. Avertizarea vizează sectorul aval S.H.E.N. Porţile de Fier – Zimnicea şi este valabilă de sâmbătă până pe 26 mai. De asemenea, avertizări tip cod portocaliu şi cod galben au fost emise şi pentru alte bazine hidrografice din ţară.