ZECI de CADAVRE descoperite pe o ambarcaţiune cu IMIGRANŢI

Patruzeci şi cinci de cadavre, şi nu treizeci, cum se anunţase iniţial, au fost descoperite pe ambarcaţiunea cu imigranţi remorcată marţi de Marina italiană în postul sicilian Pozzallo, au informat serviciile de salvare citate de mass-media italiană, relatează AFP, citată de Agerpres.

02 iul. 2014, 10:20
ZECI de CADAVRE descoperite pe o ambarcaţiune cu IMIGRANŢI

Toate victimele din ambarcaţiunea cu imigranţi sunt bărbaţi, majori, provenind din Africa Centrală, potrivit bilanţului definitiv. Poliţia italiană a deschis o anchetă. Doi medici au fost însărcinaţi de Parchetul regional din Ragusa să realizeze autopsiile pentru a determina cauza exactă a morţii imigranţilor.

Primele mărturii ale supravieţuitorilor au descris scene de groază din timpul călătoriei. Unele dintre victime au fost închise într-o cală frigorifică unde în mod normal este depozitat peştele pe navale de pescuit. Ei au murit asfixiaţi din cauza gazelor de eşapament şi a supraaglomerării.

Imigranţii au explicat cu lacrimi în ochi că au încercat să-şi salveze prietenii şi rudele, însă traficanţii au refuzat să deschidă uşa. Persoanele care au supravieţuit au fost debarcate în Sicilia.

Potrivit autorităţilor, de la începutul anului, peste 65.000 de imigranţi şi refugiaţi, care au fugit de războaie şi sărăcie din Africa, au debarcat în Italia.