Peste 100 de copii salvaţi de la bordul a două ambarcaţiuni aflate în dificultate, în Italia

Imigranţi clandestini, aflaţi la bordul a două mari ambarcaţiuni, au fost salvaţi în noaptea de luni spre marţi în sudul Siciliei şi peste 100 de copii au fost deja transbordaţi pe o fregată italiană, a anunţat Marina italiană.

20 mai 2014, 09:51
Peste 100 de copii salvaţi de la bordul a două ambarcaţiuni aflate în dificultate, în Italia

Un elicopter al Marinei militare italiene a reperat luni seara la sud de Capo Passero (sud-estul Siciliei) două ambarcaţiuni cu numeroşi imigranţi la bord. Una dintre ele era remorcată de cealaltă în urma unei avarii, scrie Agerpres.

Condiţiile meteorologice nefavorabile şi absenţa echipamentului de securitate de pe cele două ambarcaţiuni au determinat Marina italiană să lanseze o operaţiune de salvare care a durat toată noaptea, cu sprijinul mai multor nave comerciale.

Imagine CUTREMURĂTOARE a tragediei de la Lampedusa: Au murit înecaţi, dar ÎMBRĂŢIŞAŢI – FOTO

Veste de salvare au fost aruncate naufragiaţilor şi a început îmbarcarea acestora pe fregata Grecale şi nava de patrulare Foscari.

La 12 mai, cel puţin 14 persoane au murit în naufragiul unei ambarcaţiuni încărcate cu imigranţi clandestini între coastele libiene şi insula italiană Lampedusa. Marina italiană a salvat atunci peste 200 de imigranţi. Mulţi dintre aceştia, care proveneau din Africa subsahariană, au tranzitat Libia, unde situaţia este instabilă.

De la începutul acestui an, aproximativ 22.000 de imigranţi şi refugiaţi au sosit cu ambarcaţiuni pe coastele italiene, de 10 ori mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului 2013, potrivit autorităţilor italiene.