Zeci de cămătari şi contrabandişti, ridicaţi de DIICOT

Zece români, sârbi şi bulgari au fost ridicaţi, luni, de autorităţi, ei fiind acuzaţi că făceau contrabandă cu ţigări aduse din Serbia, dar şi de acte de cămătărie, informează Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

RomaniaTV.net
06 nov. 2012, 06:17
Zeci de cămătari şi contrabandişti, ridicaţi de DIICOT

Surse judiciare au declarat că anchetatorii au ridicat de la locuinţele acestora 200.000 de lei şi 30.000 de euro, plus chitanţele fictive pentru sumele şi dobânzile primite, potrivit Mediafax. Unul dintre acuzaţi este poştaş.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţeri de politie judiciara din cadrul SCCO Olt, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din zece persoane, cetăţeni romani, sârbi şi bulgari, specializaţi în contrabanda cu ţigări şi în săvârşirea de infracţiuni de violenţă”, informeză, marţi, într-un comunicat DIICOT.

Din cercetarile efectuate în cauză a rezultat faptul că învinuiţii au constituit un grup infracţional organizat, având drept scop comercializarea ilegală a unor cantităţi însemnate de ţigări, provenind din Serbia.

Potrivit DIICOT, învinuiţii au acţionat pe raza judeţelor Olt, Dolj şi Teleorman, obţinând beneficii financiare substanţiale din comiterea de acte de şantaj şi cămătărie. Învinuiţii au împrumutat mai multe persoane cu diverse sume de bani, pentru care au solicitat dobânzi lunare de 20-50%.

Pentru recuperarea sumelor de bani pretinse, membrii gruparii, prin violenţă şi ameninţări, au obligat victimele să întocmească acte de vânzare-cumpărare pentru diferite imobile, le-au deposedat de cărţile de identitate şi, cu sprijinul angajatului unui oficiu poştal, au încasat în mod direct alocaţiile, ajutoarele sociale, precum şi alte drepturi băneşti ce li se cuveneau victimelor.

Marîi au fost efectuate un număr de 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Olt şi Teleorman, la locuinţele membrilor gruparii.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Olt vor fi conduse 35 de persoane în vederea audierii, urmând ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.