Zeci de elemente de muniţie au fost descoperite în podul unei case din Vaslui

Zeci de cartuşe de infanterie şi o grenadă defensivă au fost descoperite în podul unei case din localitatea vasluiană Perieni, de către proprietarul imobilului, care a alertat autorităţile la numărul de urgenţă 112. O echipă de pirotehnişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a intervenit şi a ridicat muniţia în condiţii de siguranţă.

RomaniaTV.net
07 feb. 2017, 09:25
Zeci de elemente de muniţie au fost descoperite în podul unei case din Vaslui

Un bărbat din localitatea vasluiană Perieni a descoperit 42 de cartuşe de infanterie, de calibru 7,92 mm, şi o grenadă defensivă în timp ce făcea curat în podul imobilului. Proprietarul a alertat autorităţile la numărul de urgenţă 112, în zonă fiind trimis un echipaj de pirotehnişti.

„În urma examinării, s-a constatat că elementele de muniţie provin din timpul conflictelor armate. În ciuda coroziunii, acele cartuşe şi grenada pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. De aceea, pe lângă anunţarea organelor abilitate să intervină, este bine să nu fie atinse de către cel care le găseşte, introduse în foc, demontate sau duse la centrele de colectare a fierului vechi”, a declarat, marţi, responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Petru Iftene, potrivit News.ro.

Cele 42 de cartuşe şi grenada au fost ridicate de pirotehnişti şi depozitate în condiţii de siguranţă la sediul ISU Vaslui.

Proprietarul casei în care se afla muniţia a declarat că nu ştie de când se aflau cartuşele şi grenada în locuinţa sa.

Citeşte şi Zeci de bombe au fost descoperite lângă un teren de fotbal din Galaţi