Zeci de elevi au rămas fără profesorul lor preferat. Toni a murit la doar 35 de ani din cauza unei boli nemiloase. „A plecat să predea printre îngeri”

Lumea educației e mai săracă. O mulțime de elevi au rămas fără profesorul lor preferat, care a murit la doar 35 de ani.

18 oct. 2023, 10:14
Zeci de elevi au rămas fără profesorul lor preferat. Toni a murit la doar 35 de ani din cauza unei boli nemiloase. „A plecat să predea printre îngeri”

Profesorul Toni Bîrta, originar din localitatea Anieș, Bistrița-Năsăud, s-a stins din viață la 35 de ani, după ce a dus o luptă grea cu o boală nemiloasă. Bărbatul a predat limba română și limba franceză la Liceul Tehnologic din Maieru.

Citește și Doliu uriaș în BOR! Un mare duhovnic al neamului românesc va fi condus pe ultimul drum 

Era un profesor foarte pasionat și dedicat, iar elevii îl iubeau și învățau de drag la cursurile lui. Atât elevii, cât și ceilalți profesori aveau numai vorbe de laudă la adresa lui.

„De astăzi, noi, profesorii de română, am rămas mai săraci, deoarece colegul nostru, Toni Bîrta, după o luptă crâncenă cu boala, a plecat să predea printre îngeri. Ne vom aminti mereu de tine, om frumos! Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace, Toni“, a transmis un profesor.

Fratele lui Toni Bîrta, care e preot în Valea Mare, a transmis un mesaj extrem de emoționant.

„Întreaga lume mărturisește că ai fost un profesor bun, dar eu pot să mărturisesc că ai fost și un frate extraordinar. Nu cred că pot sa îmi iau rămas bun de la tine Toni dragă, pentru că și de acum înainte vei fi tot fratele meu și Dumnezeu ne va ține aproape!

Îți mulțumesc ca m-ai iubit atât pe mine, cât și întreaga noastră familie mai mult decât pe tine și asta ne-ai demonstrat până în ultima clipa a vieții tale. Te iubim și vei rămâne pentru totdeauna cel mai bun frate! Dumnezeu să te învrednicescă de darurile sale, iar suferința din viața aceasta să îți fie spre mântuire! Te iubesc, frate bun!“, a transmis fratele acestuia, Aurel Bîrta.

Citește și Doliu la Chefi la cuţite, a murit la doar 51 de ani! Tragedie imensă pentru vedeta de la Antena 1: „Odihneşte-te în pace, mama mea!”