Zeci de maşini de lux, confiscate de la evazionişti

Procurorii au confiscat 30 de maşini de lux care aparţin persoanelor implicate în dosarul evazioniştilor, potrivit România TV. Maşinile valorează circa 1 milion de euro.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 10:08
Zeci de maşini de lux, confiscate de la evazionişti

Maşinile confiscate sunt desprinse parcă din cataloagele cu limuzine. Printre ele, un Maserati care costă 300.000 de euro şi un Aston Martin care depăşeşte 235.000 de euro.

Maşinile de lux confiscate de la suspecţii de evaziune şi spălare de bani rămân în custodia poliţiei de frontieră până la finalizarea procesului suspecţilor.

În dosarul evazioniştilor, procurorii DIICOT au reţinut peste 40 de persoane, printre care se află şi liderul clanului „Butoane” şi doi directori din cadrul ANAF.

Într-unul dintre documente, procurorii menţionează că grupul de criminalitate organizată, cu legături transfrontaliere, care a acţionat din 2009, este format din Sorin Stuparu, Sorin Găzdac, Valentin Andrei Găzdac, Raluca Găzdac, Ştefan Drugă, Marius Cune, Nicole Saikaly, Daniel Niţu, Cristian Sava, Tudor Constantin, Neculai Marataş, Mircea Rădină, Liviu Popovici şi opt cetăţeni bulgari.

Senatorul de Giurgiu Cezar Măgureanu, fiica şi ginerele său sunt implicaţi într-o reţea de evazionişti, alături de Octavian Grecu, zis Butoane, de şefi din ANAF, de comisari ai Gărzii Financiare Centrale şi din Giurgiu şi ai Direcţiei Finanţelor Publice Giurgiu, potrivit procurorilor DIICOT.