Zeci de migranţi aflaţi pe o ambarcaţiune în pericol de scufundare, salvaţi de poliţiştii români de frontieră

Poliţiştii români de frontieră aflaţi în misiune Frontex au salvat 50 de persoane, între care 19 copii, care se aflau pe o ambarcaţiune în pericol să se scufunde în Marea Egee. De la începutul anului, poliţiştii români au salvat peste 1.200 de oameni aflaţi în pericol la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

07 oct. 2017, 08:04
Zeci de migranţi aflaţi pe o ambarcaţiune în pericol de scufundare, salvaţi de poliţiştii români de frontieră

Potrivot unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră, la sfârşitul acestei săptămâni echipajul navei de patrulare MAI a Gărzii de Coastă, aflat în misiune pe Marea Egee a identificat o ambarcaţiune gonflabilă cu motor, supraîncărcată cu persoane.

Ambarcaţiunea era în pericol de scufundare, iar persoanela aflate la bord au fost transbordate pe nava Gărzii de Coastă. Este vorba despre 50 de persoane – 19 copii, 10 femei şi 21 de bărbaţi,cărora poliţiştii de frontieră le-au oferit asistenţă, hrană şi apă, iar câteva ore mai târziu,acestea au fost debarcate în siguranţă în Portul Chios şi predate autorităţilor elene.

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual şi în cooperare cu echipajele celorlalte nave detaşate de către statele membre în Grecia, în cadrul Operaţiunii Comune „POSEIDON 2017″, peste 1.200 de persoane care se aflau în pericol la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.