Zeci de MII DE AMENZI pentru şoferii care nu respectă regulile. Vezi pentru ce au fost sancţionaţi

Peste 50.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii rutieri, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, a dispozitivelor de retenţie omologate, a telefonului mobil fără „mâini libere” sau a căştilor de protecţie omologate, în timpul unei acţiuni derulată la nivel naţional, pe parcursul a două săptămâni.

27 mart. 2013, 09:22
Zeci de MII DE AMENZI pentru şoferii care nu respectă regulile. Vezi pentru ce au fost sancţionaţi

Poliţiştii rutieri din ţară au acţionat în trafic, în perioada 11 – 24 martie, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind folosirea centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie omologate.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Română, au fost aplicate 54.206 de sancţiuni contravenţionale pentru nefolosirea centurii de siguranţă de către conducătorii de autovehicule şi pasageri, 202 de sancţiuni contravenţionale pentru nefolosirea căştilor de protecţie omologate de către conducătorii de motociclete/mopede şi 4.655 de sancţiuni contravenţionale pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului fără dispozitiv sau accesorii de tip „mâini libere”.

Conducătorii auto şi pasagerii au fost sfătuiţi cu privire la necesitatea utilizării centurilor de siguranţă, a sistemelor de retenţie pentru copii şi despre importanţa respectării normelor legale în ceea ce priveşte folosirea telefonului mobil în timpul mersului, cu dispozitiv sau accesorii de tip „mâini libere”.

De asemenea, poliţiştii au recomandat conducătorilor de motociclete şi de mopede să folosească căştile de protecţie omologate.